معرفی و بررسی تخصصی خودرو بایک سِنُوا

بسیار پیش می‌آید که خودرویی وارد بازار شده اما به دلایل مختلف نمی‌تواند آن‌طور که بایدوشاید در بازار خودی نشان بدهد و به‌جز مشتریانی محدود و خاص، سایر اقشار جامعه چندان از حضور چنین خودرویی آگاه نمی‌شوند. شاید بایک سِنُوا (BAIC Senova) را بتوان یکی از این خودروها دانست. خودرویی که علی‌رغم برخی ارزش‌ها، نتوانست در بازار ما به‌عنوان خودرویی موفق ظاهر شود. قطعاً یکی از دلایل اصلی این امر نیز عدم تبلیغات و بازاریابی صحیح از طرف شرکت واردکننده و ضعف شدید مدیریت این شرکت دانست.

BAIC Saab 9 5 senova 526x333 - معرفی  و بررسی  تخصصی خودرو بایک سِنُوا

برای شناخت بایک سنوا باید از چین به سوئد سفری داشته باشیم و ریشه‌های سنوا را در مهد خودروهای ایمن و با کیفیت جستجو کنیم. کمپانی سوئدی ساب یکی از کمپانی‌های ریشه‌دار و باسابقه صنعت خودروسازی است که مدل‌های مختلف تولیدی آن در طی ده‌ها سال از عمر آن، بارها و بارها مورد تحسین منتقدان و کارشناسان قرار گرفته‌اند. اما هر کمپانی در کنار روزهای خوب، روزهای بدی نیز دارد و روزهای بد ساب همانند بسیاری دیگر از برندهای کوچکتر اروپایی در سال‌های آخر قرن بیستم رقم خورد. در آن سال‌ها غول‌های بزرگ خودروسازی جهان شروع به خرید برندهای کوچکی کردند که اوضاع چندان مساعدی را سپری نمی‌کردند. در این بین ساب نصیب جنرال موتورز آمریکا شد و جنرال موتورز تلاش کرد تا با استفاده از پلتفرم و قوای محرکه ساخت خودش، خودروهای جدید ساب را تولید کند. ساب ۹-۵ محصول این تفکر بود که از سال ۱۹۹۷ وارد بازارهای جهانی شد و در گوشه و کنار جهان مورد استقبال قرار گرفت.

up677141436351142 a1198247 526x351 - معرفی  و بررسی  تخصصی خودرو بایک سِنُوا

اما روزهای خوش جنرال موتورز هم دیری نپایید و در اواخر دهه اول قرن بیست و یکم این غول دنیای صنعتی هم مجبور به اعلام ورشکستگی شد. هرچند که حمایت‌های دولت آمریکا جلوی نابودی جنرال موتورز و سایر خودروسازان آمریکایی را گرفت، اما خودروسازان آمریکایی مجبور به فروش اموال اضافی خود، از جمله برندهای ضرر دهی شدند که ساب نیز یکی از آنها بود. در این بین حق استفاده از اختراعات، فناوری و محصولات ساب به یک کمپانی چینی رسید که از اینجای داستان بیشتر با آن سروکار داریم.

up222891436351156 a1198248 526x351 - معرفی  و بررسی  تخصصی خودرو بایک سِنُوا

هرچند که برند ساب پس از دو سه بار دست‌به‌دست چرخیدن همچنان تحت مالکیت جدید به حیات خود ادامه داد، اما بایک موتور چین با در اختیار گرفتن حق اختراعات و محصولات ساب، تصمیم به ایجاد برندی جدید موسوم به “سِنوا” گرفت تا محصولات قدیم ساب را با تغییراتی در ظاهر و تجهیزات به بازار عرضه کند. اتفاقی که به طور مشابه برای برند انگلیسی روور نیز افتاد و حق اختراعات و محصولاتش به نانجینگ چین فروخته شد تا تحت برند “رووی” با تغییراتی به بازار عرضه شود. (به شباهت لفظی سنوا و رووی با ساب و روور توجه کنید!). محصولات برند سنوا شامل مدل‌های D20، D50، D60 و D70 می‌شود. از بین این مدل‌ها، مدل D70 به کشور ما وارد شده است که به بررسی آن خواهیم پرداخت.

Senova 6341 526x348 - معرفی  و بررسی  تخصصی خودرو بایک سِنُوا

سنوا D70 که فیس‌لیفت خودروی بیجینگ اتو C70G می‌باشد، خودرویی بر پایه نسل اول ساب ۹-۵ است. سنوا از همان قوای پیشرانه و سیستم انتقال قدرت و سیستم تعلیق ساب ۹-۵ استفاده می‌کند. در واقع می‌توان سنوا را یک فیس‌لیفت از نسل اول ساب ۹-۵ دانست که برخی المان‌های ظاهری خودروهای مرسدس بنز برای افزایش جذابیت در آن به کار رفته است.

Senova 6346 526x348 - معرفی  و بررسی  تخصصی خودرو بایک سِنُوا

بایک موتور علاوه بر ساخت خودروهایی با برندهای متعلق به خودش، شریک تجاری کمپانی مرسدس بنز آلمان نیز محسوب می‌شود و محصولات این کمپانی را در چین مونتاژ می‌کند. در نتیجه چندان عجیب نیست که برخی مدل‌های بایک شباهت‌هایی به محصولات مرسدس بنز داشته باشند. سنوا نیز از این قاعده مستثنا نیست و در بخش‌های مختلف آن شباهت‌هایی به خودروهای مرسدس بنز وجود دارد.

baic senova 526x351 - معرفی  و بررسی  تخصصی خودرو بایک سِنُوا

طراحی کلی سنوا با توجه به این‌که بر پایه یک خودروی بسیار خوب ساخته شده قابل قبول است و تلاش‌های چینی‌ها برای به‌روز کردن آن نیز تا حدود زیادی موفق بوده است. شاید اگر جلوپنجره این خودرو که آرم بایک را تشکیل می‌دهد کمی شکیل‌تر بود، می‌شد گفت که طراحی خودرو نسبتاً بی‌نقص است. اما حتی اگر جلوپنجره را هم نادیده بگیریم و با دقت بیشتری به بخش‌های مختلف نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که چینی‌ها نتوانسته‌اند جلوی خود را بگیرند و چینی بازی درنیاورند!

7539a1b30386b8951ffea14c91e802dc XL 526x263 - معرفی  و بررسی  تخصصی خودرو بایک سِنُوا

در بخش عقب خودرو دو قاب اگزوز می‌بینیم که این‌طور به ذهن متبادر می‌شود که این خودرو دارای دو اگزوز است که در قاب‌ها قرار گرفته‌اند. اما اگر بیشتر دقت کنیم، خواهیم دید که این خودرو تنها دارای یک خروجی اگزوز است که آن‌هم در قاب قرار نگرفته است! بنابراین آن دو قاب اگزوز فقط جنبه تزئینی دارند و عملاً هیچ فایده‌ای ندارند.

Img2220177 800 526x350 - معرفی  و بررسی  تخصصی خودرو بایک سِنُوا

قوای پیشرانه سنوا یک موتور چهار سیلندر ۲.۳ لیتری توربوشارژ با کد B235R است که متعلق به نسل اول ساب ۹-۵ آئرو می‌باشد. این موتور برای اولین بار در سال ۱۹۹۹ بر روی خودروی ساب ۹-۵ قرار گرفت و پس از آن چندین بار مورد بهینه‌سازی قرار گرفت که نسخه‌ای که در بایک سنوا استفاده می‌شود مربوط به بهینه‌سازی است که در سال ۲۰۰۲ بر روی آن انجام شد و از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۶ در ساب استفاده می‌شد. با این توصیفات نباید انتظاری برابر با پیشرانه‌های مدرن و به‌روز را از این موتور داشته باشیم. این موتور توانایی تولید حداکثر ۲۴۶ اسب بخار و ۳۵۰ نیوتن متر گشتاور را دارد که در کنار جعبه‌دنده ساخت AISIN، می‌تواند این خودروی ۱۶۰۰ کیلوگرمی را در مدت ۸.۲ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر برساند. انتقال قدرت در این سدان بزرگ به چرخ‌های جلو انجام می‌شود و طبق اعلام سازنده، مصرف سوخت آن در سیکل ترکیبی ۹.۹ لیتر بر صد کیلومتر است. همچنین باید اشاره شود که بیشینه سرعت این خودرو توسط سازنده ۲۴۰ کیلومتر بر ساعت اعلام شده است.

baic shenbao senova 13 526x360 - معرفی  و بررسی  تخصصی خودرو بایک سِنُوا

نکته خوبی که در مورد سنوا وجود دارد این است که بسیاری از قطعات و بخش‌های مختلف آن توسط تولیدکنندگان معتبر ساخته می‌شود و در نتیجه می‌توان بر روی قابلیت اطمینان آنها حساب باز کرد. علاوه بر موتور و توربوشارژر ساخت ساب، جعبه‌دنده ساخت آیسین، سیستم‌های ایمنی بوش، سیستم صوتی و اسپیکرهای BOSE، شاسی این خودرو نیز توسط MIRA بهینه‌سازی شده است که این مورد آخر، بزرگ‌ترین تفاوت سنوا با ساب ۹-۵ است که باعث بهبود عملکرد سنوا درزمینهٔ پایداری و هندلینگ نسبت به ساب ۹-۵ شده است.

با این اوصاف هرچند که این مشخصات فنی برای یک خودروی به‌روز چندان چشمگیر نیست، اما اگر نگاهی به برچسب قیمتی سنوا داشته باشیم، این مسئله تا حدودی قابل هضم می‌شود. بایک سنوا D70 در چین ۲۱۵,۸۰۰ یوآن قیمت دارد که با توجه به نرخ برابری یوآن به تومان، چیزی در حدود ۱۱۸ میلیون و ۶۹۰ هزار تومان می‌شود. اما در حال حاضر مدل ۲۰۱۴ این خودرو توسط دیار خودرو به قیمت ۱۱۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد. در نتیجه می‌توان گفت که احتمالاً بایک سنوا تنها خودروی بازار است که پایین‌تر از قیمت مبدأ در کشور به فروش می‌رسد!

BAIC Senova interer 526x395 - معرفی  و بررسی  تخصصی خودرو بایک سِنُوا Senova 6349 526x348 - معرفی  و بررسی  تخصصی خودرو بایک سِنُوا senova 026 765x510 - معرفی  و بررسی  تخصصی خودرو بایک سِنُوا mehb img2093383 f 765x510 - معرفی  و بررسی  تخصصی خودرو بایک سِنُوا up5251436028182 taghir 765x510 - معرفی  و بررسی  تخصصی خودرو بایک سِنُوا up860421436028788 cheragh 765x510 - معرفی  و بررسی  تخصصی خودرو بایک سِنُوا

لیست تجهیزات ایمنی و رفاهی این خودرو توسط واردکننده به شرح زیر اعلام شده است:

  • موتور توربو شارژ با تکنولوژی SAAB سوئد
  • دارای ۵ ستاره ایمنی از CNCAP
  • سامانه اعلان خطر بر نقاط کور و جانبی خودرو (SVA)
  • دوربین و سنسور دنده عقب + سنسور پارک جلو
  • سیستم اعلان خطر خستگی راننده بر اساس مسافت
  • سان روف و شیشه‌های برقی+ سیستم ایمنی در مقابل اشیا
  • زیر سری صندلی راننده قابل تنظیم و سیستم ایمنی ASH
  • کمربند ایمنی پیش کشنده با قابلیت تنظیم
  • دارای کلیه سیستم‌های ایمنی خودرو شامل:ESP+ HHA+TPMS+BA+EBD+CBC+TCS+EDS+ABS
  • کیسه هوا راننده و سرنشین جلو، جانبی و پرده‌ای

baic shenbao senova 2 526x380 - معرفی  و بررسی  تخصصی خودرو بایک سِنُوا

تجهیزات رفاهی بایک سِنُوا:

 

  • کلید هوشمند و استارت لمسی
  • قابلیت تغییر دنده از روی فرمان
  • کروز کنترل + کامپیوتر سفری
  • گرم‌کن و سردکن صندلی‌های جلو
  • چراغ‌های جلو زنون به همراه شیشه شوی
  • آینه‌های جانبی برقی + گرم‌کن آینه‌ها
  • تنظیم اتوماتیک چراغ‌ها
  • سیستم روشنایی اتوماتیک
  • چراغ مه شکن جلو و عقب
  • سنسور باران
  • صندلی راننده برقی و ۸ جهته + شاگرد ۶ جهته
  • چراغ LED روشنایی در روز
  • چراغ‌های جلو مجهز به سیستم مشایعت راننده
  • شیشه‌ها دارای UV
  • سیستم ضد بخار شیشه عقب
  • محفظه سردکن داشبورد
  • تنظیم اتوماتیک حجم پخش صدا به را اساس صدای محیط + سامانه پخش بیش از ۸ بلندگو
  • سیستم کنترل تهویه مطبوع اتوماتیک راننده و سرنشین دیجیتالی دو منطقه‌ای (چپ و راست)
  • مانیتور ۸ اینچی لمسی USB، DVD، بلوتوث و مکان‌یاب (GPS)
  • صندلی و فرمان چرمی

بایک سنوا را بخریم یا نه؟

نمونه‌های سنوا که توسط دیار خودرو وارد شده‌اند تنها شامل مدل ۲۰۱۴ هستند و به نظر می‌رسد که برنامه‌ای برای ادامه واردات و عرضه مدل ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ وجود ندارد. به این مسئله سابقه سیاه دیار خودرو در تأخیر طولانی در تحویل خودروها و خدمات محدود و ضعیف این شرکت را نیز اضافه کنید. پس دلایل خوبی برای نخریدن این خودرو وجود دارد. اما از طرف دیگر سنوا مشخصات فنی، ظاهری و امکانات رفاهی و ایمنی بسیار بالایی را ارائه می‌کند که در این رنج قیمت بی‌نظیر است. در نتیجه اگر به دنبال خودرویی بسیار خاص هستید و صبر و حوصله‌ای در حد صبر ایوب در خود سراغ دارید (!)، احتمالاً سنوا می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.