بررسی و مقایسه سایپا کوئیک با دانگ‌فنگ H۳۰ Cross

همین موضوع باعث شد که سایپا پس از تیبا و ساینا، سومین محصول با برند ملی خود یعنی کوئیک را در قامت یک مینی‌کراس معرفی کند. سایپا علاوه بر تلاش برای ارائه یک طرح جوان‌پسند برای کوئیک، این محصول خود را با لیست قابل توجهی از امکانات رفاهی روانه بازار کرده تا توجه‌ خریداران بیشتری را به آن جلب کند. کوئیک از نظر کلاس بدنه و قیمت، رقیب مستقیم دانگ فنگ H30 Cross محسوب می‌شود که به همین بهانه و در نوشتار پیش رو، به مقایسه این دو مینی‌کراس نسبتا ارزان‌قیمت پرداخته‌ایم.

طراحی؛ جوان‌پسند در مقابل محافظه‌کار
طراحی کوئیک را می‌توان یک گام رو به جلو نسبت به سایر محصولات ملی سایپا محسوب کرد. هرچند نمای جلو کوئیک شباهت زیادی با ساینا دارد اما وجود مواردی همچون پس‌زمینه تیره‌رنگ چراغ‌ها در کنار جلو پنجره تک‌خط با نشان بزرگ سایپا و ورودی هوای نسبتا بزرگ روی سپر، چهره‌ای خشن و اسپرت به این نما بخشیده است. در نمای جانبی کوئیک، طرح جدید دستگیره‌های در (از نوع آسان بازشو)، خط امتداد یافته از چراغ راهنمای جانبی تا چراغ عقب و ضربه‌گیرهای پلاستیکی دور گلگیرها، از موارد جلب توجه‌کننده هستند اما سایز کوچک رینگ‌ها از جذابیت این نما کاسته است. در نمای عقب کوئیک نیز مواردی همچون چراغ‌هایی با گرافیک جذاب (که با نیم‌نگاهی به محصولات ب‌ام‌و طراحی شده‌اند‌) و طرح دیفیوزر مانند زیر سپر، طرح را به سمت جوان‌پسندتر‌شدن سوق داده است. درون کابین کوئیک نیز مواردی همچون غربیلک فرمان D-Cut مجهز به کلیدهای کنترلی، مانیتور قرار گرفته در بخش بالایی داشبورد، صفحه نشان‌دهنده‌های اسپرت با زمینه سفید و قطعات تزئینی قرمز‌رنگ، طرحی پویا و نسبتا مدرن را ایجاد کرده‌اند. در مقابل، طراحان دانگ‌فنگ H30 Cross تقریبا محافظه‌کار عمل کرده و سعی در ارائه یک مینی‌کراس خانوادگی داشته‌اند. در مجموع، چهره H30 Cross نسبتا هماهنگ و عامه‌پسند بوده هرچند کشیدگی بیش از حد دماغه آن، انتقاد‌برانگیز است. در داخل کابین H30 Cross ، برخلاف کوئیک، چندان شاهد جذابیت‌های اسپرت نیستیم اما کیفیت بصری مجموعه داشبورد بیشتر بوده و حس نشستن در خودرویی گران‌تر را به سرنشینان القا می‌کند.

قوای فنی؛ قلب‌های خانوادگی
سایپا کوئیک از پیشرانه‌ای یکسان با دیگر برادرانش (تیبا و ساینا) بهره می‌برد. این پیشرانه ۱.۵ لیتری، حداکثر قدرتی برابر با ۸۷ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۱۲۸ نیوتن‌متر را تولید کرده و نیروی خود را از طریق یک گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر (CVT) به چرخ‌های جلو انتقال می‌دهد. شرکت سایپا اطلاعات رسمی راجع به مصرف سوخت، شتاب و حداکثر سرعت کوئیک را منتشر نکرده است اما با توجه به مشترک‌بودن پیشرانه با تیبا و ساینا و همچنین وجود گیربکس CVT می‌توان مصرف سوخت حدود ۷ لیتر در هر ۱۰۰کیلومتر در سیکل ترکیبی و شتاب صفر تا۱۰۰ بیش از ۱۴ ثانیه را برای آن تخمین زد. البته قرار بود کوئیک با گیربکس ۵ سرعته دستی نیز ارائه شود که گویا مورد استقبال قرار نگرفته و فعلا تمامی نمونه‌های تحویل داده شده از نوع گیربکس اتوماتیک هستند. در مقابل، دانگ‌فنگ H30 Cross به دلیل همکاری گسترده دانگ‌فنگ با پژو، از قلب تپنده TU5 پژو بهره‌مند است. این پیشرانه ۱.۶ لیتری با حداکثر قدرت ۱۰۵ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۱۴۲ نیوتن‌متر، با اتصال به یک گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک، ضمن مصرف حدود ۷ لیتر سوخت در هر ۱۰۰کیلومتر در سیکل ترکیبی، شتاب صفر تا صد ۱۲.۵ ثانیه و حداکثر سرعت ۱۸۳ کیلومتر بر ساعت را برای این پاشنه‌بلند‌پوش چینی به ارمغان می‌آورد. در مجموع می‌توان گفت که نباید از یک خودرو اقتصادی توقع رانندگی چندان لذت‌بخشی را داشت اما به نظر می‌رسد که اگر سطح توقع خود را در حداقل نگه داریم، H30 Cross به دلیل پیشرانه پرقدرت‌تر و گیربکس ۴ سرعته خود، رانندگی لذت‌‌بخش‌تری را ارائه خواهد کرد. این در حالی است که پیشرانه کم‌حجم‌تر کوئیک در کنار گیربکس CVT و وزن پایین‌تر خودرو نسبت به رقیب، از نظر میزان مصرف سوخت، بهینه‌تر عمل می‌کند.

امکانات رفاهی و ایمنی؛ جایی که هیچ‌یک کوتاه نمی‌آیند‌
یکی از مهم‌ترین دلایل استقبال مشتریان از دانگ‌فنگ H30 Cross را می‌توان امکانات رفاهی و ایمنی مناسب آن به نسبت قیمت خودرو دانست. از طرف دیگر، سایپا نیز در کوئیک از این نظر کاملا دست‌و‌دلباز عمل کرده و مینی‌کراس خود را با حداکثر امکانات روانه بازار کرده است. از جمله مهم‌ترین تجهیزات مشترک میان دو خودرو می‌توان به مواردی همچون سیستم چندرسانه‌ای مجهز به مانیتور لمسی، بلوتوث و نویگیشن، دوربین دید عقب، کامپیوتر سفری، چراغ‌های مه‌شکن جلو و عقب، سنسور پارک عقب، ترمز ABS+EBD ، ایربگ راننده و سرنشین جلو و… اشاره کرد که در این بین، از برتری‌های کوئیک نسبت به H30 Cross می‌توان به مواردی همچون کیلس استارتر، سنسور فشار باد لاستیک‌ها (TPMS)، سیستم ترمز کمکی (BAS)، دی‌لایت، فرمان با نیروی کمکی الکتریکی و کروز کنترل به همراه محدودکننده (لیمیتر) سرعت اشاره کرد. اما H30 Cross نیز چندان در مقابل رقیب، دست و پا بسته عمل نکرده و سانروف، تهویه مطبوع اتوماتیک و ایربگ‌های جانبی سرنشینان جلو، از نقاط برتری آن نسبت به کوئیک محسوب می‌شوند. لازم به ذکر است که امکانات ذکر شده برای کوئیک، مربوط به تیپ فول پلاس است که البته تیپ مذکور تقریبا تمامی حجم فروش کوئیک را تشکیل می‌دهد اما ممکن است در بازار با اندک نمونه‌های تیپ‌های پایه و فول کوئیک نیز مواجه شوید که امکانات کمتری دارند.

سخن پایانی
در مجموع می‌توان گفت که هر دو خودرو مورد بررسی، با توجه به بهره‌مندی از گیربکس اتوماتیک، امکانات رفاهی و ایمنی مناسب، خدمات پس از فروش گسترده و قیمت اقتصادی، گزینه‌هایی مناسب برای استفاده‌های شهری و مسافرت برای خانواده‌های کم‌جمعیت هستند. در این بین، H30 Cross فضای کابین و صندوق بار بزرگ‌تری داشته و از پیشرانه‌ای قوی‌تر بهره می‌برد. در مقابل، کوئیک پیشرانه‌ای کم‌مصرف‌تر و قیمتی ارزان‌تر داشته و سطح مناسب تجهیزات رفاهی نصب شده، آن را به گزینه‌ای ارزنده در این رنج قیمتی تبدیل کرده است. لازم به ذکر است که هم‌اکنون ایران خودرو، دانگ‌فنگ
H30 Cross را در طرح‌های فروش مشارکتی با پیش‌پرداخت‌های ۲۲ و ۱۵میلیون تومانی و با موعدهای تحویل به ترتیب شهریور و مهرماه ۹۷ به فروش می‌رساند. اگر هم تمایل داشته باشید که این خودرو را به صورت تحویل فوری از بازار آزاد خریداری کنید، بایستی مبلغی بین ۴۷ تا ۵۲ میلیون تومان برای آن پرداخت کنید. قیمت رسمی کوئیک اتوماتیک پلاس نیز از سوی سایپا ۴۲ میلیون و ۸۹ هزار تومان اعلام شده اما فعلا شرایط فروش جدیدی برای آن وجود نداشته و برای خریداری آن بایستی به بازار آزاد مراجعه کرده که لازم است برای نمونه‌های آماده تحویل آن، مبلغی بین ۴۲ تا ۴۷ میلیون تومان بپردازید. ذکر این نکته نیز خالی از لطف نخواهد بود که فعلا کوئیک تنها در سه رنگ سفید، مشکی و خاکستری به مشتریان تحویل داده شده که نمونه‌های سفید رنگ بعضا با قیمت‌های چند میلیون تومان ارزان‌تر از دو رنگ دیگر قابل خریداری هستند.

کوئیک سایپا

1397030918313184620112210 - بررسی و مقایسه سایپا کوئیک با دانگ‌فنگ H۳۰ Cross
1397030918325597920112310 - بررسی و مقایسه سایپا کوئیک با دانگ‌فنگ H۳۰ Cross
1397030918330714520112310 - بررسی و مقایسه سایپا کوئیک با دانگ‌فنگ H۳۰ Cross

دانگ فنگ H30 کراس

139703091824120220111910 - بررسی و مقایسه سایپا کوئیک با دانگ‌فنگ H۳۰ Cross
1397030918281551520112110 - بررسی و مقایسه سایپا کوئیک با دانگ‌فنگ H۳۰ Cross
1397030918251146720112010 - بررسی و مقایسه سایپا کوئیک با دانگ‌فنگ H۳۰ Cross

1397030918422756620112510 - بررسی و مقایسه سایپا کوئیک با دانگ‌فنگ H۳۰ Cross
1397030918425686920112610 - بررسی و مقایسه سایپا کوئیک با دانگ‌فنگ H۳۰ Cross

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.