هیچ فردی از سازمان تجارت در رابطه با تخلف ثبت سفارش خودرو بازداشت نشد

روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه این سازمان در راستای شناساسی عوامل موثر در این تخلف پیش از همه دستگاه‌ها است، گفت: هیچ فردی از سازمان در رابطه با تخلفات ثبت سفارش خودرو بازداشت نشده است.

روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران طی بیانیه‌ای اعلام کرد: در پی مسائل مطروحه پیرامون تخلف در ثبت سفارش ۶۴۸۱ خودرو و اظهارنظرهای متعدد در این باره روابط‌عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، با تأکید بر اهمیت رسانه‌ها در تبلور شفافیت اجتماعی و با اشاره به پیگیری‌های انجام شده در احراز و برخورد با متخلفین، خواستار نگاه دقیق‌تر به موضوع و برخورد قانون‌مدارانه در تنویر افکار عمومی شد.

علیرغم اعلام وقوع و مشاهده ثبت سفارش غیر متعارف به واسطۀ مکاتبات رسمی_ در آذرماه سال گذشته و از سوی سازمان توسعه تجارت ایران به سه مرجع ناظر و پیگیری‌های گسترده در مبارزه با فسادهای ناشی از خلاء‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری موجود، انگشت ناصواب اتهام به سوی کارکنان شریف این سازمان چرخیده است.

این روابط‌عمومی با رد هرگونه گمانه‌زنی با اشارات مبهم به اسامی خاص اظهار می‌دارد تا امروز هیچ یک از کارمندان این سازمان بازداشت نشده و مراجع ناظر و ذیربط _بیش از ۹ مرجع_ به طور مستمر در حال بررسی مدارک و مستندات هستند که در این باره، معاون  وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران، مجتبی خسروتاج، با تأکید بر نقش رسانه‌ها در نظارت اجتماعی و «روزنامه‌نگاری تحقیقی» با برگزاری بیش از سه نشست خبری و حضور در بخش‌های مختلف خبری و تحلیلی رسانۀ ملی و نیز پاسخگویی به سئوالات رسانه‌ها در مقاطع مختلف سعی در تشریح ابعاد موضوع بدون لطمه زدن به روند بررسی پروندۀ تخلف داشته است.

همچنین در این بین برخی متضررینِ فاجر با توسل به ظرفیت‌های موجود سعی در مخدوش کردن روند پیگیری پرونده و نیز تأثیر ناصواب بر افکار عمومی داشته‌اند که به موازات، با طرح موضوع در مراجع ذیربط، پس از محکومیت بار نخست در طرح ادعای نافرجام علیه این سازمان، پاسخگوی آز و افزون‌طلبی‌‌های خود خواهند بود.

سازمان توسعه تجارت ایران در راستای شناسایی عوامل موثر در این تخلف، پیش از همۀ دستگاه‌ها و مدعیان کنونی، مستند به مکاتبات روشن، ضمن اعلام وقوع جرم، انجام همیاری و همکاری تام در تکمیل پرونده و با اعتماد و اعتقاد به مراجع نظارتی منتظر اعلام شفاف‌ اسامی متخلفین و عقوبت ایشان است.

این روابط‌عمومی با تأکید بر فضائل اخلاق رسانه‌ای، از این بهترین یاری‌کنندگان حوزۀ تجارت کشور، بار دیگر مستدعی است، با همراهی بیش از پیش در شفاف‌سازی، به متهمین فرصت قلب واقعیت و نشستن بر جایگاه مدعی را نداده و با انعکاس اخبار مستدل جامعه‌ای بهتر برای زندگی فردا را رقم بزنند.

همچنین این روابط‌عمومی با پوزش از افکار عمومی و نیز رسانه‌ها در تکدر خاطر اجتماعی‌شان به هر بهانه و تقدیر، از همۀ همکاران خدوم و صالح سازمان توسعه تجارت ایران به دلیل هجمه‌های ناخواستۀ اخیر بر عملکرد کلی ایشان و ضعف‌های موجود در مقابله با ابهام‌زدایی از این عملکرد طلب بخشش می‌کند و بر سال‌ها صداقت ایشان در خدمت‌رسانی تأکید دارد.

این گزارش می‌افزاید: اواخر سال ۱۳۹۶ موضوع ثبت سفارش‌های فاقد اصالت از سوی مرکز حراست وزارت صنعت، معدن و تجارت مطرح و رسانه‌ای شد و برآن اساس دفتر جرائم سازمان یافته گمرک ایران در ابلاغیه‌ای به گمرکات اجرایی، واردات بیش از ۶۴۸۱ خودرو را به دلیل استفاده از ثبت سفارش‌های جعلی مشمول مقررات کالای قاچاق اعلام کرد.

براین اساس تمامی خودروهایی که ثبت سفارش آنها در بازه زمانی ۲۸ تیرماه تا ۹ دی ۹۶ یعنی درست در زمان بسته بودن سایت ثبت سفارش واردات خودرو انجام شده بود، به دلیل استفاده از ثبت سفارش‌های شائبه‌دار مشمول مقرات قاچاق شده است.

با گذشت چند ماه از اعلام ثبت سفارش‌های غیرمجاز ۶۴۸۱ دستگاه خودرو که اتفاقا ۱۹۰۰ دستگاه آن به کشور وارد شده است، تاکنون هیچ توضیح مشخصی از چگونگی این تخلف، از سوی سازمان‌ها و نهادهای مربوطه اعلام نشده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.