جرایم راهنمایی و رانندگی بازدارنده تخلفات نیست

به دلیل برنامه‌ ریزی‌ های انجام‌ شده در سازمان راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ای، همکاران ما توانسته‌ اند در پنج ماه سال‌ جاری اقدامات خوبی در زمینه بهسازی راه‌ های کشور انجام دهند.

اکنون بخش نگهداری راه‌ ها در تمامی استان‌ های کشور فعال است و پیمانکاران در پروژه‌ های مختلف مشغول کار هستند هر چند مطالبات پیمانکاران رو به افزایش است و بخش زیادی از این کارها بر دوش این بخش قرار دارد.

با وجود تنگناهای اعتباری در حال‌ حاضر مشکلی در بخش نگهداری راه‌ ها نسبت به سال‌ های گذشته به وجود نیامده و امیدواریم در سال‌ های آینده با بهبود بودجه کشور بتوانیم ضعف‌ های موجود را جبران کنیم.

در بخش سوانح جاده‌ای رخ‌ داده در سال‌ جاری نیز باید گفت آمارها حاکی از کاهش ۳ درصدی تصادفات رانندگی برون‌ شهری است اما متاسفانه آمار تیر سال‌ جاری نسبت به تیر سال گذشته افزایش نشان می‌ دهد که شاید یکی از دلایل آن، تفاوت روزهای ماه مبارک رمضان سال جاری با سال گذشته باشد زیرا معمولا بعد از اتمام ماه مبارک رمضان، حجم سفرها و در نتیجه میزان تصادفات افزایش می‌ یابد.

به نظر می‌ رسد میزان جرایم فعلی بازدارندگی خود را از دست داده است.

در حال‌ حاضر جرایمی که اعمال می‌ شود مربوط به اواخر سال ۸۹ است که از ابتدای سال ۹۰ اعمال شده و این در حالی است که از این تاریخ تاکنون بیش از ۱۰۰ درصد تورم داشته‌ایم. ضمن اینکه برخی از این جرایم از ابتدا هم خاصیت بازدارندگی کافی را نداشته‌ اند.

چنانچه وضع جرایم رانندگی ایران را با کشورهای همسایه و کشورهای توسعه‌یافته مقایسه کنیم، مشاهده می‌کنیم که تفاوت‌های بسیاری در این زمینه وجود دارد. به ویژه اینکه در کشورهای توسعه‌یافته با رفتارهای خلاف قوانین راهنمایی و رانندگی برخورد جدی‌تری می‌شود که نشان می‌دهد آنها برای حریم شخصی و سلامت جان افراد ارزشی بیش از ما قائل هستند چراکه اگر ما هم به این موضوعات اهمیت بیشتری می‌دادیم به‌ طور قطع با کسانی که حریم شخصی و سلامت افراد را به خطر می‌اندازند و در جاده‌ها ایجاد مزاحمت می‌کنند برخورد شدیدتری می‌کردیم.

– داوود کشاورزیان رییس سازمان راهداری و حمل‌ ونقل جاده‌ای

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.