آموزش کاربردی کار با دنده اتوماتیک

خودرو های دنده اتوماتیک برای رانندگانی که به تازگی از آنها استفاده می کنند و همچنین بین با تجربه ها نیز بسیار محبوب می باشند، چراکه کار کردن با آنها آسان و راحت بوده و در سفرهای طولانی آرامش خوبی را به راننده می دهند. ما در این بخش به شما یاد می دهیم که چگونه با این نوع خودروها رانندگی کنید.

این مبحث داراری سه بخش زیر می باشد:

۱-     آماده شدن برای رانندگی

۲-     طریقه رانندگی

۳-     اطلاعات کاربردی

 بخش اول – آماده شدن برای رانندگی

  1. ابتدا در خودرو را باز نمایید و سوار شوید
  2. تنظیم صندلی، آیینه ها و پیدا کردن نقاط کور خودرو
  3. شناسایی کنترل ها:
  • پدال ترمز سمت چپ و پدال گاز سمت راست
  • تنظیم چراغ ها که در سمت چپ فرمان قرار دارد
  • دنده، که بر روی آن حروف (پارک = P، دنده عقب = R، خلاص = N، حرکت = D و علامت +  و – یا (۱و۲) که برای تعویض دنده به صورت دستی) می باشد

   ۴. بستن کمربند ایمنی، مطمئن شوید که تمام سرنشین ها کمربند خود را بسته باشند.

بخش دوم – طریقه رانندگی

۱. برای روشن کردن خودرو ابتدا پای خود را بر روی ترمز فشار دهید و سپس سوئیچ را چرخانده تا خودرو روشن شود.

 

۲. حرکت کردن: پای خود را روی ترمز نگه داشته و دنده مورد نیاز را انتخاب نمایید. برای رفتن به عقب دنده را روی R و برای حرکت به سمت جلو روی D قرار دهید.

۳. بعد از انتخاب دنده مناسب، ترمز دستی را به سمت پایین بخوابانید.
۴. به اطراف خود نگاه کنید و به آرامی پای خود را از روی پدال ترمز بردارید، در این لحظه خودرو به آرامی شروع به حرکت میکند.
۵. حالا با توجه به نیاز خود پدال گاز را فشار داده و به حرکت خود ادامه دهید. (موقع حرکت به عقب نیازی نیست پدال گاز را فشار دهید و با همان سرعت اولیه می توانید به راحتی و با اطمینان به حرکت خود ادامه دهید)
۶. با اطمینان به رانندگی خود ادامه دهید
۷. برای کم کردن سرعت و یا ایست کامل فقط پدال ترمز را فشار دهید.
۸. پس از آنکه به مقصد خود رسیدید و خودرو را پارک نمودید ابتدا دنده را در حالت خلاص یا N گذاشته و ترمز دستی را بکشید، پای خود را از روی پدال ترمز برداشته و سپس دنده را در حالت پارک یا P قرار دهید و بعد خاموش نمایید.

 

بخش سوم – اطلاعات کاربردی

 ۱. در مواقعی که نیاز دارید به سمت عقب حرکت کنید، باید دنده را در وضعیت R قرار دهید و با توجه به اینکه در خودرو های اتوماتیک با برداشتن پا از روی پدال ترمز خودرو شروع به حرکت می کند، توصیه می شود برای کنترل و تسلط بیشتر بر روی خودرو حتی الامکان در حرکت به عقب از گاز استفاده نشود.
۲. برای حرکت به سمت جلو باید دنده را در وضعیت D قرار دهید.

۳. زمانهایی که لازم هست برای مدت کوتاهی بایستید مثل پشت چراغ قرمز و … دنده را در وضعیت N یا خلاص قرار دهید.
۴. استفاده از ترمز موتور: در بعضی مواقع می توان به جای استفاده از ترمز با سنگین کردن دنده ها از ترمز موتوری استفاده کرد مانند سراشیبی ها که توصیه میشود از دنده سنگین استفاده نمایید.
۵. هرگز از دو پای خود در خودرو های اتوماتیک استفاده نکنید و فقط از یک پا هم برای ترمز و هم برای گاز استفاده نمایید.
۶. برای معکوس دادن، اگر تا نصفه پای خود را بر روی پدال گاز فشار دهید یک دنده سنگین می شود و اگر گاز را تا انتها فشار دهید بسته به نوع دنده ای که هستید یک تا دو دنده سنگین می شود و هر زمان فشار پدال گاز را کم کنید دنده سبک میشود.
۷. حتما در سربالایی ها و یا سرازیری ها قبل از اینکه دنده را در حالت پارک یا P قرار دهید ابتدا در حالت خلاص یا N بگذارید، ترمز دستی را بالا بکشید، پای خود را از روی پدال ترمز بردارید و سپس دنده را در حالت پارک یا P قرار دهید.
۸. زمانیکه دنده از حالت پارک یا P بیرون نیامد و به اصطلاح قفل شده بود چه کارهایی باید انجام داد؟
در خودرو های دنده اتوماتیک کنار دنده یه سوراخ در پوش دار به نام shift lock  وجود دارد که  شما می توانید با وارد کردن سوئیچ خودرو یا یک پیچ گوشتی دوسو به داخل آن قفل دنده را آزاد کرده و آنرا از حالت پارک یا P بیرون آورید.

در بعضی از خودرو ها با هل دادن خودرو به سمت جلو (معمولا) یا عقب هم می توان دنده را از پارک P درآورد. ( این روش را پیشنهاد نمی کنیم)

چرا این اتفاق می افتد؟

اگر در شیبها به دستورالعمل شرح داده شده در بالا برای پارک عمل نکنید وزن خودرو روی گیربکس افتاده و باعث قفل شدن دسته دنده بر روی حالت پارک(P) می شود. و یا ممکن است مشکل از نقص در سویچ استپ پدال ترمز خودروی شما باشد که می بایست به نمایندگی مجاز مراجعه نمایید.
۹. برای استفاده از دنده دستی یا تیپ ترونیک، وقتی دنده در حالت حرکت D هستش آنرا به سمت علامت  های (+ و –) ببرید و از این لحظه دنده ها توسط شما تعویض می شوند که “+” یک دنده بالا میبرد و “–” یک دنده کم می کند. توجه: شما در حال حرکت هر زمان که بخواهید می توانید دنده را از حالت D به دستی و بالعکس تغییر دهید.
۱۰. هیچگاه در حال حرکت و قبل از توقف کامل دنده را از وضعیت D به N یا R به (N و P) تغییر ندهید.

4 دنده اتوماتیک تیپ ترونیکآموزش دنده اتوماتیک 206آموزش دنده اتوماتیک ماشیناموزش دنده اتومات ماشینتعمیر دنده اتوماتیک 206تیبا دنده اتوماتیک فروشیتیبا2 دنده اتوماتیکجعبه دنده اتوماتیک 206جعبه دنده اتوماتیک تیپ ترونیک چیستدسته دنده 206 اتوماتیکدکمه روی دنده اتوماتیک چیستدنده اتومات 206دنده اتومات بهتر است یا دستیدنده اتومات بهتره یا دستیدنده اتومات پرايددنده اتومات پرایددنده اتومات تیبادنده اتومات چیستدنده اتومات سمنددنده اتومات ماشيندنده اتومات ماشیندنده اتوماتيك 206دنده اتوماتيك پرايددنده اتوماتيك سمنددنده اتوماتيك ماشيندنده اتوماتیکدنده اتوماتیک 206دنده اتوماتیک Cvt چیستدنده اتوماتیک بهتر است یا دستیدنده اتوماتیک بهتره یا دستیدنده اتوماتیک پرایددنده اتوماتیک پژو 206دنده اتوماتیک تیبادنده اتوماتیک تیپ ترونیکدنده اتوماتیک تیپ ترونیک چیستدنده اتوماتیک چیستدنده اتوماتیک سمنددنده اتوماتیک سمند Ef7دنده اتوماتیک ماشیندنده های ماشین اتوماتیکراهنمای دنده اتوماتیک ماشینسر دنده 206 اتوماتیکسمند دنده اتوماتیک فروشعکس دنده اتوماتیک ماشینقیمت دنده اتومات پرایدقیمت دنده اتومات سمندقیمت دنده اتوماتیک پرایدقیمت دنده اتوماتیک سمندگیربکس دنده اتوماتیک پرایدماشین دنده اتومات بهتر است یا دستیماشین دنده اتومات چیستماشین دنده اتوماتیک بهتر است یا دستیماشین دنده اتوماتیک پرایدماشین دنده اتوماتیک چیستنحوه رانندگی با دنده اتوماتیک تیپ ترونیکنصب دنده اتومات تیبانصب دنده اتوماتیک 206نصب دنده اتوماتیک پرایدنصب دنده اتوماتیک تیبانصب دنده اتوماتیک روی سمندنصب دنده اتوماتیک سمندهزینه دنده اتوماتیک پرایدهزینه دنده اتوماتیک سمندیادگیری دنده اتوماتیک ماشین
نظرات (6)
ارسال نظر
  • محمد

    سلام یه سوال داشتم.خواستم بپرسم دنده Nچه کاربردی داره.خلاص میشه یعنی وایستیم.بعدگاز بدیم حرکت میکنه.یا ثابت وایمیسته.گاز بدیم حرکت میکنه.برای سربالای هم باید ازL.3.2باشه درسته میشه بگین

  • علی مظاهری

    سلام،نیازی ب فشار دادن پدال ترمز نیست

  • سعید

    باسلام
    ممنون از اطلاعات مفیدتون
    یه سوال داشتم میخواستم ببینم. اگه واسه پارک کردن خودرو. طبق مطاله بالا وقتی دنده رو خلاص کردیم و پامونو از رو ترمز برداشتیم البته بعد از کشیدن ترمز دستی…واسه رفتن به حالت پارک (P) چون باید از حالت دنده عقب (R) بریم ماشین یه تکونی میخوره فشاری به ماشین نمیاد؟ به ترمز دستی فشار زیادی نمیاد؟

  • بهادر

    لطفا توضیح کامل در مورد دکمه کنار دنده اتومات تندر۹۰ رو بفرمایید. سپاس فراوان.

  • علی

    در جواب آقای عسگری باید عرض کنم که:
    سوال یک: برای تغییر حالت دنده از D به M چه در حالت حرکت و چه در حالت ایستاده، لازم به گرفتن ترمز نیست.
    سوال دو: در این مورد هم برای تعویض دستی دنده چه کم کردن و چه افزایش نیازی به گرفتن ترمز نیست.

    بنده خودم یه سوال از ادمین سایت داشتم.اینکه در موقع توقف های کوتاه مثل پشت چراغ قرمز یا جاهای دیگه، بعضی سایت ها نوشته که دنده رو خلاص نکنید چون استهلاک ماشین میره بالا و تو بعضی سایتها نوشته خلاص کنید و دستی بکشید و بعضی هم نوشتند که بذارید تو حالت پارک.لطفا در این مورد راهنمایی کنید.
    سوال دیگه اینکه وقتی میخوایم خودرو رو پارک کنیم، بعد اینکه وایسادیم و دستی رو کشیدیم، ترمز رو که نگه داشتیم بذاریم تو حالت پارک یا اینکه ترمز رو ول کنیم و دنده رو بذاریم تو پارک؟؟؟
    لطفا راهنمایی کنید.با تشکر

  • امین عسگری

    هو سمیع
    سلام
    عرض ادب و احترام
    با تشکر از مطالب بسیار مفیدتان، بنده به تازگی یک تیگو اکسلنت اسپورت خریدم، مطالب شما در استفاده از خودرو بسیار مفید و کاربردی هست، فقط چند سوال داشتم، امیدوارم ارائه طریق نمایید.
    یک. زمانی که بخواهیم از حالت D به حالت M دستی تغییر دهیم، باید پدال ترمز را فشار دهیم یا نیازی نیست?
    دو. هنگامیکه از حالت M دستی استفاده کی کنیم، برای هر بار مثبت و یا منفی کردن نیز باید پدال ترمز را فشار دهیم و دسته دنده را به سمت مورد نظر تکان دهیم?