کمپین خرید خودرو صفر ممنوع و واکنش انجمن خودروسازان به این کمپین

در یک ماه گذشته اگر هر روزنامه پرتیراژ و سایت‌های خبری را باز کرده باشید با یکی از آگهی‌های فروش فوری، نقدی، شرایطی و غیره شرکت‌های واردکننده خودرو مواجه شده‌اید. این موضوع با نزدیک شدن به توافق ژنو پررنگ‌تر شده و به یکباره قحطی خودروهای خارجی و امتناع از فروش شرایطی شرکت‌های وارد‌کننده به سر آمده است.

حالا این شرکت‌ها با منت نهادن بر سر مردم عرضه خود را بیشتر کرده‌اند، اما با وجود ارزان و تثبیت شدن نرخ دلار که بهانه این شرکت‌ها برای گران‌فروشی بود، روی قیمت نهایی آنها اثر نگذاشته است، یعنی شرکت‌های واردکننده همچنان با طمعکاری به دنبال فروش بیشتر با همان قیمت دو ماه پیش خود هستند.

در شرایطی که دلار حداقل در سه ماه گذشته روی ۲ هزار و ۹۰۰ تومان ثابت مانده و قطعاً باید نرخ خودروهای خارجی و مونتاژی نیز ارزان‌تر شود.

اما اکنون در فضای مجازی کمپین تبلیغاتی از سوی مردم به راه افتاده که در نوع خود جالب است. بسیاری از کسانی که پای اخبار فروش فوری شرکت‌ها نظر می‌گذارند، خواستار تحریم خرید خودرو تا ارزانی شده‌اند. فرهنگ نخریدن جنس‌گران برای ارزان شدن تا مرز اعتدال در بسیاری از کشورها به صورت خودجوش جواب داده و اکنون مردم در بازار خودرو می‌خواهند همانند بازار آجیل و خشکبار ثابت کنند که این شرکت‌ها هستند که محتاج مردمند نه مردم محتاج آنان. اظهارنظر‌های جالبی که در فضای مجازی برای «نه» گفتن به پیشنهاد فروش خودرو مطرح شده حاکی از خشم مردم از احتکار و گران فروشی شرکت‌هاست.

برخی از اظهار‌ها در نوع خود جالب هستند مثل:

– خرید خودرو ممنوع تا زمانی که ارزش خریدن داشته باشن.

– به نخریدن ادامه می‌دهیم. نتایج آن را از پیش‌فروش خودروها می‌بینیم.

– میشه دید تا حالا که مردم پیروزن، به زانو درآمدن گرانفروشان و اجحافگران را می‌بینید؟

– همه نمایندگی‌ها از ترس ارزون شدن، می‌خوان خودروهاشون رو چکی و قسطی به مردم قالب کنن.

– فکر کردن خیلی زرنگن. چند میلیون تخفیف رو ماشینشون میدادن. الان تخفیف رو برداشتن به جاش زدن اقساطی بدون بهره! اینا مردم رو چی فرض کردن!

– اندکی صبر سحر نزدیک است!

– واقعاً دست مردم به خاطر نخریدن درد نکنه. ایشالا یه روز همه ایرانیا بهترین ماشینا که واقعاً لایقش هستن رو سوار بشن.

– خیلی دوست دارم روی این شرکت‌ها رو زمین نزنم یه لگن ازشون بخرم ولی حیف که جیبم خالی خالیه. . !؟

– دوستان سه الی چهار ماه دیگه یعنی تا اردیبهشت که اساساً ماه کاهش قیمت خودرو است، لطفاً تحریم خرید خودرو را ادامه دهید.

– زنده باد بر غیرت کسانی که این خودروها را نخرند. . .

– وقتی شنیدن می‌خوان تحریم خودرو را بردارن و قراره کار و کاسبیش خراب شه و اروپایی‌ها جاشو بگیرن داره از مردم التماس می‌کنه که فرغوناشو بخرن.

– تا دیروز می‌گفتن قطعه نیست تولید نداریم و این حرفا، حالا که زمزمه کاهش قیمتا هست فروش ویژه دارن!

– هی ما میگیم نره اینا میگن بدوش، بابا ما تا قیمت خودرو متعادل نشه نمی‌خریم، حالا ۱۰ ساله هم که قسطی کنن فایده نداره.

– چون دیدند تحریم‌ها داره کم میشه و ماشین‌های کره‌ای و اروپایی وارد میشه خودشون میدونن کسی دیگه این‌ها را نمیخره. . .

– قیمت دلار و خودرو و همه کالاها در سراشیبی سقوط است. پس برای خرید ماشین فعلاً دست نگه دارید مطمئن باشید با این کار دلالان و گرانفروشان را تسلیم خواست و اراده آهنین خود می‌نماییم. به امید خدا.

– چرا یهو اینقدر مهربون شدن این نمایندگی‌های خودرو؟!

– زحمت نکشین تا قیمت منطقی حاکم نشه خودرو نمیخریم. . . زور الکی نزنید. . .

– یه چیزی رو دقت کردید که همه نمایندگی‌ها از امروز فروش ویژه زدند یعنی با شروع توافقنامه ژنو یادشون اومده سریعتر باید خودروهاشون رو بفروشن فروش خودروهای باد کرده شون.

– بنده از کسانی هستم که تصمیم داشتم ماشینمو با صفر عوض کنم ولی به حرمت مردم و تحریم گرانفروش‌ها فعلاً دست نگه داشتم. . .

– قیمت دلار در سراشیبی سقوط است و بعد از آن نیز قیمت همه کالاها شروع به پایین آمدن می‌کند. پس عقل ایجاب می‌کند که برای خریدن هر چیزی فعلاً دست نگه دارید به خصوص ماشین.

– شرکت های خودروسازی در آستانه ورشکستگی ….باتوجه به رکود شدید بازار خودرو و از طرفی واردات ماشینهای برند و خارجی و با کیفیت بالا برای اولین بار طی سالهای اخیر مردم همدل شدند و خودرو صفر نخریدند تا جایی که یکی از خبرگزاری های مطرح به این موضوع اعتراف کرد حالا مردم ایران کاری کردند کارستان و بجای صف کشیدن در خرید اینترنتی سایت شرکت های خودروسازی به خواب زمستانی رفته یا شاید مردم بیدار شده اند محصولات این شرکت های داخلی که در کشورهای عراق پاکستان و تاجیکستان به قیمت یک چهارم داخل کشور فروخته میشد از طرف آنها هم دیپورت شدند و به علت استاندارد پایین دیگر میلی به خرید این اسباب بازی های ایرانی ندارند. خوشحالیم که بالاخره مردم فهمیدند راه مقابله با گرانی نخریدن است و کلید حل مشکلات اقتصادی در داخل کشور و نه تحریمها ست. امیدواریم با این روند دربازار مسکن و زمین و بقیه کالاها تحولی جدید در اقتصاد شکل گیرد.

حالا در ادامه به واکنش انجمن خودروسازان به این کمپین بشنوید

انجمن خودروسازان نسبت به تشکیل گروهی با عنوان «خودرو صفر ممنوع» در شبکه‌های اجتماعی واکنش نشان داد.

احمد نمت‌بخش دبیر انجمن خودروسازان ایران در واکنش انجمن خودروسازان به این کمپین اظهار کرد: این جوعلیه خودروسازان از مدت‌ها پیش به راه افتاده است و حال به شبکه‌های اجتماعی کشیده شده است در حالی که بارها در رسانه‌ها مطرح کردیم که انتظار کاهش قیمت خودرو بی‌فایده و غیرمنطقی است.

او با بیان اینکه تشکیل این گروه‌ها تاثیری به لحاظ روانی در بازار نمی‌گذارد، گفت: مشتریانی که نیاز به خودرو دارند از بازار خودرو می‌خرند و برای محصولات داخلی تقاضا وجود دارد و کسی نمی تواند تقاضای مشتریان را سرکوب کنند.

دبیر انجمن خودروسازان افزود: مردم تصور می‌کنند که الان وقت خرید نیست و اگر پنج یا ۶ ماه صبر کنند تا ماشین‌های جدید وارد بازار ایران شود، بهتر است به خرید خودرو بپردازند، در حالی که این تصور اشتباه است. هر قرارداد و همکاری که پس از تفاهم و توافق منعقد شده دلیلی برای کاهش قیمت خودروسازان نمی‌تواند باشد زیرا تعیین قیمت خودرو بسیار وابسته به نرخ ارز است و نوسان آن با قیمت ارز صورت می گیرد.

نعمت‌بخش تصریح کرد: آنطور که وزارت صنعت سیاستگذاری کرده و شورای رقابت هم بررسی های خود را شروع کرده، ممکن است قیمت خودرو حتی در آینده ای نزدیک گران هم شود.

او افزود: در حال حاضر خودروسازان روزانه ۴ تا ۵ هزار دستگاه خودروی داخلی تولید دارند که نمی‌توانند تولیدات خود را انبار کنند و این خودروها هر روز روانه تهران و شهرستان‌ها می‌شود. بنابراین جوی که در فضای سایبری و شبکه های اجتماعی به وجود آمده است، نمی‌تواند تاثیری در فروش خودرو داشته باشد زیرا برای خودروهای تولیدی تقاضا وجود دارد.

دبیر انجمن خودروسازان همچنین گفت: خودروسازان نسبت به سال ۹۱ حدود ۷۰ درصد تولید خود را افزایش داده‌اند که این روند حتی باعث شده است تا قیمت کارخانه و بازار به هم نزدیک شود به همین دلیل دیگر بیش از این قیمت خودرو پایین نمی‌آید. روزانه مشتریان برای خودروهای داخلی و صفر کیلومتر ثبت نام می‌کنند و این تقاضا هم زیاد است.

او توصیه کرد: مردم تحت تاثیر این گروه‌ها در شبکه‌های اجتماعی قرار نگیرند زیرا اگر شرکت‌های داخلی را درحین تحویل خودرو ببینند با موجی که بر علیه خودروسازان در حال حرکت است، همراه نمی‌شوند. خودروهای جدید و نتیجه همکاری‌ها را باید تا دو سال آینده در صنعت خودرو شاهد باشیم نه یکی دو ماه آینده. بنابراین هرکسی که قصد خرید دارد الان خودروی مورد نظر خود را خریداری کند.

ریشه شکل گیری کمپین خودرو نخریم

این اظهارات در حالی است که اخیرا گروهی با عنوان ««خودرو صفر ممنوع» در شبکه اجتماعی تلگرام شکل گرفته که با شعار خودرو صفر کیلومتر نخرید تا خودروسازان قیمت‌ها را کاهش دهند، جو روانی در بازار را تحت تاثیر قرار دهد.

حال سوال اینجاست که ریشه شکل گیری چنین کمپین هایی در شبکه های اجتماعی علیه صنعت خودرو چیست؟ کارشناسان بر این باورند که عملکرد نامناسب دو خودروساز بزرگ کشور در سال های گذشته سبب شده تا نوعی بدبینی در بین مردم به وجود آید و آنها خود را همیشه مدعی و طلبکار از این صنعت بدانند.

سعید لیلاز، کارشناس مسائل اقتصادی در این باره به اقتصاد نیوز می گوید: خودروسازان داخلی بدهی بزرگی به مردم دارند چرا که طی سال های گذشته آنقدر با مردم رفتارهای نامناسبی داشته اند که سبب شده خشم انباشته شده ای علیه آنان به وجود آید.

او می افزاید: مدیران صنعت خودرو باید در رسانه ها حاضر شوند و برای یکبار هم که شده به خاطر بدقولی ها و کیفیت نامناسب خدمات پس از فروش خود از مردم عذرخواهی کرده و سعی کنند که آنها را همراه خود کنند.

لیلاز با اشاره به انتظار مردم به کاهش قیمت خودرو می گوید: حقیقتا این انتظار به جا نیست چرا که در حال حاضر هیچ خودروسازی نمی تواند در رنج های کنونی به مانند ایران خودرو و سایپا در ایران به تولید خودرو بپردازد و اگر چنین موضوعی در توان آنها بود مطمئنا اکنون چینی ها سهم حداکثری را از بازار گرفته بودند.

خودروسازان چه می گویند

گرچه انتظارات مردم از بازار خودرو کاهش قیمت‌ها است اما خودروسازان بر این باور هستند که تولید خودرو در شرایط فعلی اقتصاد، با قیمت های کنونی صرفه اقتصادی ندارد. در این میان برخی دولتمردان به مانند وزیر صنعت هم چندین بار اعلام کرده‌ اند که قیمت خودرو بیش از این کاهش پیدا نخواهد کرد تا جایی که مدیر عامل ایران خودرو در نشست اخیر خود با خبرنگاران حتی گفته ممکن است خودرو گران تر هم شود.

پس از انتشار گزارش اقتصادنیوز درباره وضعیت رکود در بازار خودرو در یکی از رسانه‌های داخلی، اظهار نظر مردم نشان از آن دارد که انتظار کاهش قیمت خودرو تنها در شبکه‌های اجتماعی بیان نمی‌شود و این روزها در بیشتر محافل سرنوشت قیمت خودرو بحث داغی است.

البته ورود خودروسازان بزرگ دنیا از آلمان، فرانسه و ایتالیا هم نیز چنین تصوری را به وجود آورده است که به زودی خودروهای با کیفیت با قیمت پایین در بازار داخلی عرضه می‌شود. در حالی که تنها همکاری با خودروسازان اروپایی تهدید جدی برای خودروهای چینی است و تاثیری در قیمت خودروهای داخلی ندارد. با این حال باید دید که سیاستگذاری‌های جدید دولت و شورای رقابت در خصوص قیمت خودرو چگونه انتظار مردم را در خصوص قیمت‌گذاری برآورده می‌کند.

آخرین  اخبار کمپین خرید خودرو صفر ممنوع  (بخش ۲ ) در تاریخ ۲۷/۰۵ /۱۳۹۴

چند روزی از کمپین ” خرید خودرو ممنوع ” در فضای مجازی می گذرد و هرچند رکود فعلی در این صنعت و بازار خودرو بیش از هرچیز حاصل عملکرد خود خودروسازان است ، آغاز چنین حرکتها و ایجاد چنین کمپینهایی صاحبان این صنعت را بیش از پیش نگران کرده است .

این درحالی است که طبق معمول آقایان خودروساز و کسانی که از قبل آنان به نان و نوا وموقعیتی رسیده اند ، به جای ریشه یابی موضوع و یافتن علت قهر مردم با این صنعت ، باز آسمان را به ریسمان بافته و عالم و آدم را مقصر می دانند غیر از خود و باز هم در حرکتی از پیش آشکار شده ، سعی در ایجاد رعب و وحشت دارند که اگر صنعت خودرو نباشد چنین می شود و چنان !

جالب است که خودروسازان داخلی که طی ۵۰ سال اخیر هیچ عملکرد مناسبی در قیمت و کیفیت و خدمات پس از فروش محصولاتشان نداشته اند ، فلان کمپین و سخنان فلان نماینده مجلس و چند ده کامت در ذیل فلان خبر خودرویی را عامل رکود صنعت قلمداد می کنند و حاضر نیستند به عملکرد غیرقابل دفاع خود در این صنعت که منجر به نارضایتی‌های بیش از پیش مصرف کنندگان شده و کار را به “تحریم خرید خودرو” کشیده است ، بیاندیشند و برای آن چاره ای کنند !

و دقیقا اینجاست که گلادیاتورهای همیشه حاضر به یراق از راه می رسند و نقش ” تکراری ” و البته ” بی مزه ” خود را ایفا می کنند که اگر گلی از سر صنعت خودرو کم شود فلان مقدار ارز از کف می رود و این تعداد شغل از بین می رود و صنعت کشور راکد می شود و چه کسانی که به خاک سیاه نمی شینند و چنین و چنان !

صنعت خودرویی که حمایتهای بی دریغ چندین دهه ای دولتها را امروز “دخالتهای دولت ” نام می نهد و فراموش کرده اگر لحظه ای دولت حمایتهای خود را از این “صنعت عزیز کرده ” بردارد و تعرفه های عادلانه واردات خودرو اعمال شود و آنی ایمنی و رضایت مردم در نظر گرفته شود ، رکود که هیچ ، بساط آقایان خودرو ساز خود به خود برچیده می شود و نیاز به کمپین و تحریم خرید خودرو و غیره و ذالک نیست !

جالب است که آقایان مدام فضای اقتصادی و بویژه نرخ سود بانکی را یکی از عوامل ایجاد مشکل برای صنعت خودرو عنوان می کنند و باز مشخص نیست درک و شعور مردم ایران به چه انگاشته شده که صحبتی از این موضوع به میان نمی آورند که به خاطر همین سود بانکی ، پولهایی را که باید صرف ارتقای کیفیت تولید ، بروز رسانی محصولات ، کاهش هزینه ها و به تبع آن کاهش قیمت و افزایش خدمات پس از فروش می کردند ، دربانکها بلوکه کرده و تقریبا همه کاری از بانکداری و بنگاه داری تا ساختمان سازی و غیره می کنند ، جز ” خودرو خوب ” ساختن و حاضر نیستند باور کنند دیگر دوره ای که از ده ها ماه پیش محصولات آنچنانی خود را پیش فروش می کردند گذشته و فضا فضای رقابت است و تازه نه آن رقابت سالمی که در همه جای دنیا هست و باید باشد و باید ” باشند تا صبح دولتشان بدمد”!

ارز بری هم از دیگر بهانه هایی است که گلدیاتورها در به اصطلاح دفاع از صنعت خودرو عنوان می کنند و مدام بر این طبل می کوبند که اگر خودرو سازی تعطیل شود باید نیاز سالانه یک و نیم میلیون دستگاهی بازار ایران به خودرو را از طریق واردات تامین کرد که باید رقمی معادل ۱۵ میلیارد دلار ارز از کشور خارج شود ، بنابر این دو دستی باید به این صنعت عزیز چسبید و اجازه نداد آب در دلش تکان بخورد !

آقایان خودرو ساز را نمی دانیم ! ولی مردم ایران اینقدر کم حافظه نیستند که فراموش کرده باشند سالها ادعای خودکفایی و ساخت داخل آقایان خودرو ساز گوش فلک را کر کرده بود ، اما به محض اینکه قیمت ارز در سال۹۰ افزایش یافت قیمت محصولات آقایان یک شبه سه برابر شد و دلیل آن ارز بری خودرو بود . تا جایی که بعدها کاشف به عمل آمد ساخت داخل ادعایی بیش نبوده و حداقل از جنبه ارز بری اتفاق خاصی نیافتاده است و ۹۰ درصد قیمت خودرو به قیمت ارز بستگی دارد . این چیزی است که آقایان خودرو ساز ادعا می کنند .

در این شرایط چگونه است که صنعت خودرو سای جلوی خروج ارز از کشور را می گیرد ؟ مگر خودرو داخلی ارز بری ندارد ؟ مگر خودرو داخلی مجانی ساخته می شود ؟ بر چه اساسی آقایان مدعی هستند که ۱۵ میلیارد دلار ارز از کشور خارج می شود ؟

با همان معیاری که خودرو سازان حداقل در زمان افزایش قیمت ارز ارائه کردند و به بهانه آن محصولات رقت انگیز و بی کیفیت خود را به سه برابر قیمت به مردم فروختند ، خودرو داخلی هم حدود ۹۰ درصد ارز بری دارد و تفاوت آن با واردات خودرو حداکثر ۱.۵ میلیارد دلار است . مبلغی که بی تردید ارزش آسایش و رفاه مردم ، ایمنی و حفظ جانشان و راحتی اعصابشان را دارد ! هرچند اینها واژه هایی است که خوردو سازان کشور کاملا با آن غریبه اند و سخت بتوان تصور کرد جز سود خود به چیز دیگری بیاندیشند .

بهانه ” ایجاد اشتغال ” و “وابستگی صنایع کشور به صنعت خودرو” هم دیگر شعارهای نخ نمایی است که بارها به آنها از سوی کارشناسان پاسخ داده شده است . البته ما اصلا و به هچ عنوان موافق تعطیلی صنعت خودرو نیستیم و آن را به صلاح کشور و صنعت نمی دانیم ، اما موضوع اینجاست که تا زمانی که آقایان خودرو ساز فقط به منافع مقطعی خود فکر می کنند ، سعی در سوء استفاده از فضای بسته اقتصادی و تعرفه های واردات دارند ، تنها و تنها به سود خود می اندیشند و تا زمانی که کوچکترین ارزشی برای تامین رضایت مشتری قائل نیستند ، اوضاع بر همین مدار خواهد بود و نیازی نیست کسی برای تعطیلی صنعت خودرو کاری کند یا کمپین فضای مجازی تشکیل دهد ، و این صنعت به مرور ، خود به خود و در آینده ای نه چندان دور در سایه عملکرد خودروسازان تعطیل خواهد شد .

آقایان خودروساز بهتر است به جای جو سازی های رسانه ای،زدن حرفهای تکراری و نخ نما ، مظلوم نمایی یا ایجاد ارعاب در دل مردم و مسئولان و نمایندگان مجلس از بیکاری و رکود صنعت و غیره … قدری به خود بیایند ، روشهای صحیح مدیریت را بیاموزند ، هزینه های آنچنانی تولید خود را پایین بیاورند و قدری هم به فکر آرامش و جان و مال مردم باشند .

مردم ما مردم نجیبی هستند که انتظار آنچنانی هم ندارند ، کافی است یک محصول “قابل تحمل” با قیمتی ” معقول ” به آنان ارائه شود و این جلوی ورشکستگی و تعطیلی صنعت خودرو را خواهد گرفت . در غیر این صورت دیری نخواهد پایید که شاهد شکستن شاخ ” غولهای جاده قدیم ” و به زانو درآمدنشان در برابر “اژدهای زرد” و غیره … خواهیم بود . شکستنی که صدای ترکهای آن کم کم به گوش میرسد .

امیرحسین کاکایی عضو هیات علمی دانشکده خودرو دانشگاه علم و صنعت ایران   ۲۸ مرداد ۱۳۹۴

عواقب «نه» به خودرو داخلی

کاکایی در یادداشتی با عنوان «خودروسازان چه کرده اند که چنین مجازات می شوند» هشدار داد که اگر صنعت خودرو کشور لطمه ببیند، بلایی که بر سر صنعت نساجی کشور آمد و عواید این تعطیلی به جیب سرمایه داران ترک رفت، بر سر خودرو هم خواهد آمد.

این عضو هیات علمی دانشکده خودرو دانشگاه علم و صنعت ایران یادداشت خود را در اختیار اقتصادنیوز قرار داده که متن کامل آن در پی می آید:

اگه قرار باشد کشوری که در شورای حق رای امنیت دارد و گمنام است، از ما حمایت کند و  باید خودروسازان سرمایه گذاری تا از خجالت آنها درآییم. زلزله بم، رودبار سونگون و هر جایی  هموطنان نیاز به کمک داشتند، خودروسازان و پرسنل این صنعت همواره پیشتاز بوده اند.

بحران بیکاری اگر در نیشابور، کاشان، تبریز ، شیراز و….. وجود داشت باید خودروسازان بدون صرفه اقتصادی سایت تولیدی احداث کنند تا برای جوانان آن منطقه اشتغال ایجاد شود.

اگر مسوولی نیاز داشت خبرشدر صدا سیما پخش شود تنها انتقاد جذاب از خودروسازان روا است و مورد استقبال قرار گیرد.

خودروسازان باید به هر برنامه علمی و  جشنواره ای که نیاز به حمایت دارد، کمک کنند و به تامین هزینه های جشنواره فیلم فجر و خوارزمی بپردازند.

هرچند صداسیما طی سه سال هشتاد برابر تبلیغات را گران کرده ولی در برنامه هایش خودرو را که دو نیم برابر گران شده را سیبل می کند تا برای پخش یک تیزر در بین سریالی، ششصد میلیون تومان دریافت کند.

پلیس اگر یادش رفته از تهران تا قم یک دوربین کنترل سرعت و نیرو بگذارد و گارد ریل و آسفالت استاندارد نبوده، تصادف بشود حتما خودروساز مقصر است و یکسال شرکت را تعطیل می کنند تا مقصرین بتوانند نفس راحت بکشند.

اگه دم در تعمیرگاه خودرو صف باشد خودرو ساز بی کفایت است و اورژانس، بیمارستان ها، مترو و خدمات شهری اگر باصف همراه بود هیچ ایرادی ندارد.

واقعا این قضاوت ها درست نیست چون: خودرو سازی ٢٠٪ صنعت کشور است و اگر قرار بود همین خودروها وارد شود قیمت دلار هفت هزار تومان می بود.

و اگر یک میلیون اشتغال خودرو سازی نبود چهار میلیون نفر زندگی سختی در کشور داشتند.

کسانی که آگاهانه این موضوع را حمایت می کنند تا خودرو داخلی نخریم، قطعا دنبال منفعت خودرو وارداتی شان هستند و الا برای رضای خدا،  متخصص شبکه های اجتماعی را برای نشر این موضوع استخدام نمی کردند.

و کسانی که ناآگاهانه نشر میدهند کاش وقت بگذارند وکمی فکر کنند که خودروسازان هم با این بی عدالتی ها مانند نساجی ها تعطیل می شوند و تا موقعی که محکوم در شهر ما سفره دار است سفره مان رنگین نمی شود.

پیشنهاد می شود برای حمایت از کارگران چینی، مهندسان کره ای و سهامداران شرکتهای اروپایی و خوشحالی صنعت ترکیه، خودرو داخلی نخریم.

……………….

 کمپین خرید خودرو صفر ممنوع تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۴

کمپین خرید خودرو صفر ممنوع عنوان کمپینی است که هفته‌های اخیر در شبکه‌های مجازی و فضای سایبری تشکیل شده است. هدف اصلی این کمپین ترغیب مردم به  نخریدن خودروهای داخلی است.

افرادی که در این گروه ها عضویت دارند در هفته های اخیر این پیام را مخابره می کنند که “خودرو نخرید تا ارزان شود “؛ فعالان این گروه ها معتقدند خودروهای موجود در بازار بدون هیچ دلیلی گران بوده و مردم باید برای کاهش قیمت‌ها از خرید‌ آنها جلوگیری کنند.

کمپین نه به خرید خودرو زمانی با استقبال مردم در جامعه رو به رو شد که خودروسازان داخلی بر طبل گرانی کوبیدند آنهم زمانی که نتایج مذاکرات هسته ای اعلام شد و مردم در انتظار کاهش قیمت‌ها بعد از توافق هسته ای بودند!

هر چند تشکیل این کمپین ها در شبکه‌های اجتماعی موضوع جدیدی نیست اما فعالیت گسترده کمپین “خرید خودروی صفر ممنوع” باعث شده تا این پرسش مطرح شود که آیا نخریدن خودروهای داخلی منجر به کاهش قیمت و یا جلوگیری از افزایش قیمت‌ خودرو خواهد شد؟

به نظر می‌رسد اینگونه موضع‌گیری ها تأثیر چندانی در تغییر قیمت خودرو نداشته باشند زیرا در نهایت خریداران بعد از وقفه چند ماهه بنا به نیازهای خود مجبور به خرید خودرو می شوند و حتی می توان پیش بینی کرد بعد از رکود چندماهه،  بازار با انبوه تقاضای انباشته مواجه شده و در نهایت قیمت‌های بازار هم روند افزایشی را تجربه کند.

نباید این نکته را نادیده گرفت که هنوز سهم زیادی از بازار خودروی کشور در انحصار دو شرکت خودروساز قرار دارد که اقدامات این شرکت ها نقش زیادی را در تغییرات قیمتی انواع محصولات در بازار دارد. بنابراین نخریدن محصولات این دو شرکت را نمی توان راه علاج بی سامانی قیمت خودرو در بازار دانست چرا که قیمت‌ها انحصاری و تاحدی دولتی تعیین می شود، بلکه مسئولان باید با سیاست گذاری های مناسب مانع افزایش  غیر اصولی قیمت خودرو شده و اقدامات لازم را برای حمایت از مصرف کنندگان انجام دهند.

درحالی پنج ماه از سال ۹۴ می‌گذرد که بازار خودرو همچنان با بلاتکلیفی روبه رو بوده و اظهارات متفاوتی در مورد سرنوشت قیمت آن اعلام می‌شود. این در حالی است که مردم با امید به نتایج مثبت مذاکرات هسته ای و تأثیر آن بر کاهش قیمت خودرو از ماه قبل دست از خرید کشیده اند ولی این انتظار با اعلام نتایج مذاکرات به سر رسید زیرا شرکت های خودروساز با اعلام اینکه هزینه های تولید افزایش پیدا کرده از ارسال درخواست‌های افزایش قیمت محصولات خود به شورای رقابت خبر دادند.

هرچند خودروسازان درخواست افزایش مجدد قیمت ها را به شورای رقابت ارسال کردند ولی این شورا ماه هاست جلسه‌ای نداشته و علت آنهم عدم معرفی اعضای جدید از سوی  سه قوه است و همین موضوع عاملی شده تا بازارقیمت خودرو همچنان بلاتکلیف باشد.

برخی کارشناسان و فعالان بازار خودرو معتقدند که دولت برای تعیین تکلیف قیمت خودرو با همکاری دستگاه های مربوطه باید وارد عمل شود زیرا هنوز تکلیف مردم و خودروسازان در سرنوشت قیمت خودرو نامشخص است و این امر خود بر التهابات بازار می افزاید.

دولت برای مدیریت قیمت خودرو باید با رقابتی شدن بازار ضمن ملزم کردن خودروسازان به تولید محصولات متنوع و با کیفیت حمایت های لازم را برای کاهش هزینه های تولید در کشور انجام دهد تا در نهایت قیمت گذاری این صنعت ساماندهی پیدا کرده و خریداران و خودروسازان از بلاتکلیفی خارج شوند.

وضعیت فعلی خودروی داخلی و کیفیت پایین آن به طور حتم برای مردم و مسئولان پوشیده نیست اما آنچه که نباید مورد غفلت قرار گیرد این است که تحریم خرید خودروی تولید داخل در حالی از سوی برخی تبلیغ می شود که هم اکنون اقتصاد ایران نیازمند حمایت از تولید داخل است.

کمپین هایی از قبیل منع خرید خودروی صفر هر چند با این هدف راه اندازی می شود که حق مشتری است که در ازای پرداخت وجه بالا کالای با کیفیت خریداری کند ولی نباید موجب تخریب تولید داخل هم شود.

از همین رو خودروسازان و مردان شماره یک صنعت ایران باید از این قبیل پیام ها عبرت گرفته و با جدی گرفتن این هشدارها دست به کار شوند. امید می رود مردم ایران شاهد روزی باشند که خودروی داخلی با کیفیت بالا و قیمت مناسب را بخرند.

کمپین نخریدن خودروهای داخلی و دست های پشت پرده تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۴

مجتبی نظری ، اظهار کرد: با امیدواری‌های ایجاد شده در دوره پس از توافق هسته‌ای، برخی واردکنندگان خودروهای چینی و کره‌ای وارد جنگ بازار شده و با سوءاستفاده از احساسات مصرف‌کنندگان، کمپین نخریدن خودروهای داخلی را سازمان‌دهی کرده‌اند.

این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: در این کمپین خواسته‌ها و توقعات مصرف‌کنندگان از خودروسازان داخلی به‌حق و درست است به‌گونه‌ای که مصرف‌کنندگان توقع افزایش تنوع و کیفیت محصولات در سال‌های گذشته را داشتند که البته خودروسازان به دلیل شرایط تحریم و نبودن امکان همکاری با خودروسازان جهانی نتوانستند نسبت به انتقال تکنولوژی اقدام کنند.

وی افزود: از آن سو نیز در برخی دولت‌های گذشته نگاه سیاسی به صنعت خودرو وجود داشت و درآمدهای خودروسازان به جای آنکه صرف تحقیق و توسعه و طراحی محصولات جدید شود صرف مصارف دیگری شد که این نیز باعث شد خودروسازان نتوانند توقعات مردم را برآورده کنند.

نظری با بیان اینکه بنابراین در چند سال اخیر مطالبات انباشته‌ای از خودروسازان در بین مردم شکل گرفته است، تصریح کرد: دقیقا در همین فضا و در شرایطی که خودروسازان با توافق هسته‌ای به دنبال مشارکت با خودروسازان جهانی، انتقال تکنولوژی و تولید محصولات جدید هستند؛ برخی واردکنندگان خودروهای چینی و کره‌ای احساس خطر کرده و نسبت به سازماندهی و جهت‌دهی کمپین نخریدن خودروهای داخلی اقدام کرده‌اند.

وی ادامه داد: براساس شواهد موجود این واردکنندگان که بعضا پرونده تخلفات آنها به دلیل گران‌فروشی از سوی برخی مراجع رسمی کشور اعلام شده و در دست بررسی است، با سوءاستفاده از احساسات و خواسته‌های به‌حق مصرف‌کنندگان سعی در تضعیف صنعت خودروی داخلی با هدف سوق دادن تقاضای بازار به سمت خودروهای وارداتی چینی و کره‌ای دارند.

این کارشناس صنعت خودرو افزود: این وضعیت در حالی است که در شرایط سخت تحریم و زیان‌دهی خودروسازان، این شرکتها از بیکاری کارگران جلوگیری و هم‌اکنون نیز به دنبال مشارکت با خودروسازان خارجی و انتقال تکنولوژی برای جبران کمبود تنوع محصول در سال‌های گذشته هستند.

وی خاطرنشان کرد: البته این همکاری‌ها زمان‌بر بوده و حدود یک سال و نیم تا دو سال زمان می‌برد تا محصولات جدید حاصل از همکاری‌ خودروسازان داخلی و خارجی وارد بازار شود با این حال واردکنندگان خودرو با پیش‌بینی این موضوع، از هم‌اکنون به دلیل از دست دادن بازار در‌ آینده احساس خطر کرده و می‌خواهند با هدایت کمپین‌های این‌چنینی، سوار بر موج احساسات مردم شده و ذائقه مصرف‌کنندگان را به سمت خودروهای چینی و کره‌ای کشانده و بازار خود را حفظ کنند.

غبار کمپین هیجانی روی خودروهای صفر داخلی تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۴

،جدیدترین هجمه علیه صنعت خودرو کشور که در فضای مجازی سر و صدا ایجاد کرده، «خرید خودرو صفر ممنوع» نام دارد که عده‌ای ناآگاهانه و برخی کاملا آگاهانه به ترویج آن پرداخته و با ترفندهای تبلیغی مختلف، افزایش تعداد طرفداران این کمپین را از افتخارات خود می‌دانند.

این نخستین‌بار نیست که صنعت خودرو داخل مورد بی‌مهری افرادی سودجو قرار گرفته است؛ افرادی که به‌طور حتم کمر به فلج کردن این صنعت ملی بسته‌اند و از بی‌اطلاعی عامه مردم بهره می‌برند اما غافل از آنکه جریان‌های این‌چنینی بازخوردهایی کوتاه‌مدت خواهد داشت.در ظاهر این کمپین راه‌اندازی شده است تا کیفیت خودروهای داخلی افزایش و قیمت آن کاهش یابد. بی‌تردید صنعت خودروی کشور برای بقای خود نیاز به جلب رضایت مشتریان و تولید خودروهای کیفی همگام با استاندارهای ملی و جهانی دارد اما این امر با تحریم میسر نخواهد شد زیرا لطمه به صنعت خودرو خسارت‌های جبران‌ناپذیری به همراه خواهد داشت که از آن می‌توان به بیکاری و خروج ارز هنگفتی از کشور اشاره کرد.
در برابر راه‌اندازی کمپین «خرید خودرو صفر ممنوع»، پرسش‌های مختلفی مطرح می‌شود: خودرو صفر نخریم تا رکود صنعت خودرو بیشتر و بازار فروش برخی خودروهای وارداتی بی‌کیفیت داغ‌تر شود؟! خودرو صفر نخریم تا خودروسازان و قطعه‌سازانی که از دوران تحریم بیشترین آسیب را دیدند اما به حرکت خود ادامه دادند، در روزهای خوب و نویدبخش آینده به انزوا کشیده شوند و بازار را تقدیم به خارجی‌هایی کنند که طمع به تصاحب آن دوخته‌اند؟! خودرو صفر نخریم تا تولید خودرو کاهش یابد و جایگاه صنعت خودرو کشور که با تلاش مردم و خودروسازان به روزهای خوب گذشته بازگشته، تنزل پیدا کند و میدان را به رقیبانی که از هیچ ترفندی برای سبقت فروگذاری نمی‌کنند، بسپاریم؟! خودرو صفر نخریم تا… چه شود؟؟
انتظار کاهش قیمت و افزایش کیفیت خودروهای تولید داخل یکی از وعده‌های غیرکارشناسانه‌ای بود که در روزهای منتهی به رفع تحریم‌های اقتصادی علیه کشور شکل گرفت. این درحالی است که براساس برآورد فعالان صنعت خودرو، لغو تحریم‌ها تاثیر ۳۰ درصدی روی فعالیت خودروسازان خواهد داشت. اتفاقی که به گفته استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با وعده‌هایی که برای دوران پس از تحریم داده شده، انتظارات مردم افزایش یافته است. از آنجایی که انتظارات برآورده نیست، این‌گونه حرکت‌ها شکل گرفته است.
کمپین برای ضربه زدن به صنعت خودرو
امرالله امینی در گفت‌و گو با صمت اظهار کرد: مردم انتظار دارند در این شرایط قیمت خودرو کاهش پیدا کند، این درحالی است که قیمت‌گذاری خودرو براساس اصول خاصی انجام می‌شود.وی با اشاره به این نکته که خودرو صنعت‌ساز است، به‌گونه‌ای که صنایع دیگر را به همراه خود دارد، بیان کرد: وجود صنعت خودرو در کشور امری لازم و ضروری است و همگان به آن اذعان دارند زیرا به صورت سالانه نزدیک به یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو در کشور موردنیاز است.به گفته امینی در انتظار قرار دادن مردم برای دوران پس از تحریم، رویکرد اشتباهی است زیرا قرار نیست اتفاق خاصی بیفتد و یکی از اثرات آن ایجاد کمپین‌های کنونی است. در دروان پس از تحریم قاعده باید بر این مبنا باشد که بهره‌وری افزایش پیدا کند، کیفیت خودروها بالا رود، بازار رقابتی باشد و…. به نظر می‌رسد این پیام‌ها در فضای مجازی، توسط گروه‌هایی مشخص برای ضربه زدن به صنعت خودرو شکل گرفته است.
پیغام کمپین خرید خودروی صفر ممنوع به خودروسازان
خریداران خودرو به عنوان مصرف‌کنندگان اصلی این محصول حق دارند در ازای پولی که پرداخت می‌کنند، خودروی با کیفیت و امن در اختیارشان قرار بگیرد، بنابراین به گفته معاون کالا و خدمات انجمن ملی حمایت حقوق مصرف‌کنندگان، تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان موفق می‌دانند که باید در برنامه‌ریزی‌های خود عوامل موثر بر رفتار مصرف‌کننده را در نظر بگیرند و خریداران را از طریق همین عوامل تحت تاثیر قرار دهند.صادق بشیری در گفت‌وگو با صمت به توضیح عوامل و عناصر تاثیرگذار بر رفتارهای مصرف‌کنندگان پرداخت و تصریح کرد: ویژگی‌های محصول، نوع محصول، شیوه‌های قیمت‌گذاری، روش‌های پرداخت، امکانات، تسهیلات، روش‌های ترغیبی و ترفیعی، سابقه ذهنی مصرف‌کنندگان از جمله این عوامل هستند و در این شرایط کمپین نخریدن خودرو صفر یک رفتار از طرف مصرف‌کنندگان به حساب می‌آید.وی با اشاره به این موضوع که در سال‌های گذشته بی‌اعتمادی به تولید و عرضه‌کنندگان شکل گرفته است و بازگرداندن اعتماد دوباره زمان‌بر بوده و نیاز به ابتکارعمل دارد، تشکیل این کمپین را حاوی پیغام پرمعنایی دانست و تصریح کرد: این کمپین به خودروسازان یادآوری می‌کند که زمان تجدیدنظر در رویکردها و رویه‌های گذشته فرا رسیده است.به باور بشیری خودروسازان داخلی به هر دلیلی در ساخت خودروهای قدیمی ساخت داخل گیر افتاده‌اند، این درحالی است که واردات خودروهای چینی با تنوع و امکانات متفاوت، انتظارات مصرف‌کنندگان را تغییر داده و زمان آن فرا رسیده تا خودروسازان تولیدات خود را با انتظارات مشتریان تنظیم کنند زیرا مصرف‌کنندگان در بازار نقش محوری و کلیدی بازی می‌کنند.معاون کالا و خدمات انجمن ملی حمایت حقوق مصرف‌کنندگان تصریح کرد: در شرایط فعلی کاهش قیمت، افزایش کیفیت، بهبود کیفیت خدمات، تسهیلات فروش، قراردادهای فروش منصفانه و بهره‌گیری از روش‌های ترغیبی از انتظارات مردم است. خودروسازان تصمیم دارند با کاهش ندادن قیمت خودرو بتوانند هزینه‌های شرایط نامساعد تولید را پوشش دهند. البته تولید و عرضه خودرو باید صرفه اقتصادی داشته باشد تا چرخ فعالیت خودروسازان بچرخد. رکود بازار خودرو بیشتر از رکود کلی اقتصاد تاثیر می‌گیرد و درحال‌حاضر توافق هسته‌ای بعد از گذشت ۱۲ سال شرایط متفاوتی را به‌وجود آورده است.
وی با اشاره به این نکته که وضعیت بازار صنعت خودرو به‌گونه‌ای شکل گرفته که ۲ شرکت بزرگ خودروسازی کشور بار بسیاری از مسائل را به دوش می‌کشند، این درحالی است که آنها مسئولیت اشتغال بخش بزرگی از تحصیلکرده‌های کشور را به عهده دارند، ادامه داد: برای نمونه اگر به دلیل کاهش تیراژ تولید ناشی از تحریم، شرکت‌های خودروسازی نیروهای خود را تعدیل می‌کردند، کاملا مشخص است چه هزینه‌های گزافی در قالب پرداخت حقوق بیکاری به سازمان تامین اجتماعی تحمیل می‌شد.به گفته بشیری افزایش قیمت مواد اولیه، کهنه بودن فناوری‌های تولید قطعه، تیراژ تولید غیراقتصادی و… باعث شده تا قیمت تمام شده محصول در صنعت خودرو افزایش یابد. این درحالی است که برخی از واردکنندگان نوپا با واردات از کشور چین یا کره جنوبی موفق شوند با حاشیه سود بالا نخست سهم زیادی از بازار خودروهای داخلی را به تسخیر خود درآورند و دوم، با فروش محصولات جدیدتر و به‌روزتر منفعت بیشتری نسبت به خودروسازان اصلی کشور کسب کنند.معاون کالا و خدمات انجمن ملی حمایت حقوق مصرف‌کنندگان به خودروسازان توصیه کرد: خودروسازان بزرگ کشور بیش از ۹۰ درصد سهم بازار خودروهای زیر ۵۰ میلیون تومان را در اختیار دارند و این فرصت طلایی اگر به‌درستی مدیریت و ترجیحات و انتظارات مشتریان به خوبی درک نشود، تاثیرهای منفی آن روی انتخاب مصرف‌کنندگان جبران‌ناپذیر خواهد بود. این خودروسازان باید فعالیت تیمی بازیابی اعتماد بین مصرف‌کنندگان را تشکیل دهند.وی افزود: خودروسازان در تولید خودرو هزینه‌هایی را پرداخت می‌کنند که منجر به افزایش قیمت می‌شود. بیش از ۱۵ درصد قیمت خودرو هزینه بهره بانکی است. اگر هزینه‌های مالیات، بیمه و… را به آن اضافه کنیم، بیش از ۳۰درصد قیمت خودرو در ردیف مبالغی قرار می‌گیرد که وارد صندوق خودروساز نمی‌شود.
دوری‌گزینی مردم از رفتارهای هیجانی
به‌نظر می‌رسد کمپین «خرید خودرو صفر ممنوع» نمادی از اعتراض به کیفیت پایین قطعات خودرو است، به‌گونه‌ای که مردم با خودرو مشکل ندارند و تولید قطعات نامرغوب تاثیر منفی روی اذهان مردم گذاشته است. در این بین استادیار دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت اعتقاد دارد که از این کمپین‌ها نتیجه و خروجی مناسبی حاصل نمی‌شود.سلمان ابراهیمی‌نژاد در گفت‌وگو با صمت با اشاره به این نکته که در صنعت خودرو و قطعه‌سازی کشور مزیت رقابت وجود دارد اما گاهی سیاست‌ها اجازه نمی‌دهند که در این صنایع برنامه‌ریزی‌های بلندمدت اتفاق بیفتد تا در نهایت کیفیت قطعات افزایش پیدا کند، اظهار کرد: صنعت خودرو در دنیا به عنوان صنعتی مادر معرفی می‌شود. هنگامی‌که در سال ۲۰۰۸م در اروپا رکود اقتصادی به‌وجود آمد و مصرف‌کنندگان قدرت خرید خود را از دست دادند، ابتدا صنعت خودرو و مسکن از این موضوع آسیب دیدند و با رکود این ۲ صنعت، تمام اقتصاد دنیا با رکود مواجه شد.وی افزود: هنگامی‌که برای خودروهای تولید داخلی مشکلی به‌وجود می‌آید، این مشکل در یک نقطه خاص نیست. برای مثال هنگامی‌که شرکت تویوتا برای یک میلیون دستگاه تولید خود فراخوان می‌دهد، امکان دارد ایراد فنی تمام این خودروها در بخش موتور باشد اما در ایران مشکلات خودروها با یکدیگر متفاوت است؛ مشکل یک خودرو در فرمان، دیگری در کیسه هوا و… دیده می‌شود؛ چند عامل در آن دخالت دارند که می‌توان به مشکل قطعه‌سازان در بخش کنترل کیفی و استفاده از فناوری‌های قدیمی اشاره کرد.به باور ابراهیم‌نژاد برای قطعه‌ساز امکان برنامه‌ریزی بلندمدت وجود ندارد زیرا با تغییر سیاست‌ها، باید روند فعالیتش را تغییر دهد.این استاد دانشگاه راه‌اندازی جریان‌ها و کمپین‌هایی که مبنای مطالعاتی ندارد را غیرسازنده توصیف کرد و گفت: از آنجایی که تاکنون مطالعه گسترده در زمینه اقتصادی و مدیریتی انجام نشده است، صدور حکم و اظهارنظر در زمینه ایجاد کمپین یا تعطیل کردن صنعت خودرو غیرکارشناسانه است و مشکلاتی در بخش اشتغال و… به همراه خواهد داشت. برگزاری این کمپین‌ها سازنده نخواهد بود و نتیجه مثبتی را به دنبال نخواهد داشت. تعطیل کردن صنعت خودرو علاوه بر آنکه در اشتغال نیروی کار فعال در این صنعت مشکل به وجود می‌آورد، به سیستم‌های مهندسی مرتبط با این صنعت و در تحقیقات اختلال به وجود می‌آورد.وی به مردم و حامیان این کمیپین پیشنهاد کرد تا در شرایط فعلی باید از دامن زدن به رفتارهای هیجانی که مبنای علمی و اقتصادی ندارد، بپرهیزند زیرا ممکن است این برخوردها در کوتاه‌مدت نتایجی را درپی داشته باشد اما در دوره‌ای معیوب اثر آن دوباره به جامعه و مصرف‌کننده باز خواهد گشت.براساس این گزارش، راه‌اندازی کمپینی برای تحریم خرید خودروهای صفر حتی اگر نتیجه‌بخش نباشد اما زنگ خطر و هشداری است که خودروسازان باید صدای آن را بشنوند زیرا این کمپین با استقبال و حمایت مردم روبه‌رو شده است؛ مردمی که هرکدام به عنوان یک خریدار به حساب می‌آیند و در صورت بی‌توجهی خودروسازان، شدت گرفتن ریزش تعداد خریداران دور از ذهن نیست.

خروج شورای رقابت از قیمت‌گذاری خودرو؟ تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۴

اگرچه شورای رقابت طبق اصل ۴۴ قانون اساسی مجاز به حضور در همه بازارهای انحصاری کشور است، اما از بهمن‌ماه ۹۱ و همزمان با ورود به قیمت‌گذاری خودرو، حاشیه‌های زیادی برای این شورا به وجود آمد و آنقدر انتقادها بالا گرفت که بسیاری از کارشناسان و حتی مسوولان صحبت از عدم کارآیی آن به میان آوردند. بیش از همه اما این وزیر صنعت، معدن و تجارت و خودروسازان بودند که شمشیر را برای شورای رقابت از رو بسته و حتی شخص محمدرضا‌نعمت‌زاده (وزیر صنعت) طی دو بار نامه‌نگاری با شورای اقتصاد، خواستار خروج «خودرو» از شمول قیمت‌گذاری شورا شد. از نظر منتقدان، شورای رقابت نتوانسته عملکرد مناسبی در حوزه خودرو داشته باشد و به‌گونه‌ای عمل کرده که نه مشتریان رضایت دارند و نه خودروسازان. حالا و در این شرایط، دو اتفاق مهم رخ داده که هر دو آنها نشان از حذف احتمالی شورای رقابت یا حداقل خروج آن از پروسه قیمت‌گذاری خودرو دارد. اول اینکه اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری، به شورای اقتصاد دستور داده تا در اولین فرصت به بررسی درخواست وزیر صنعت مبنی بر کنار رفتن شورای رقابت از قیمت‌گذاری خودرو بپردازد.
با توجه به پیگیری جهانگیری، هیچ بعید نیست شورای اقتصاد، «خودرو» را از لیست کالاهای انحصاری خارج کند که اگر این اتفاق رخ بدهد، شورای رقابت دیگر امکان دخالت در قیمت‌گذاری خودروهای داخلی را نخواهد داشت. از سوی دیگر اما تعلل دولت در معرفی اعضای جدید شورای رقابت، شائبه‌هایی رادر مورد حذف این شورا ایجاد کرده است. باید منتظر ماند و دید دولت در نهایت چه تصمیمی برای شورای رقابت خواهد گرفت و آیا این شورا به فعالیت خود ادامه می‌دهد یا اینکه خودش و خاطراتش به دست فراموشی سپرده خواهند شد.

انحراف کمپین خودرویی از مسیر تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۴

“محمد جعفری”  اظهار کرد: خودروسازان داخلی در حوزه‌های قیمت و کیفیت محصولات و همچنین خدمات پس از فروش به هیچ وجه عملکرد مناسبی نداشته‌ و به دلیل کاستی در این حوزه‌ها به مردم بدهکار هستند.

وی با بیان اینکه انتقادات وارده از سوی مصرف‌کنندگان به عملکرد خودروسازان داخلی درست، بجا و در راستای تامین حقوق آنها است، خاطرنشان کرد: البته نباید از این واقعیت غافل شد که در کنار خودروسازان داخلی؛ واردکنندگان به‌ویژه واردکننده خودروهای چینی و کره‌ای نیز عملکرد نامطلوب و تخلفاتی همچون گران‌فروشی، عدم تحویل به‌موقع خودروهای فروخته شده و نبود قطعات یدکی در خدمات پس از فروش داشته‌اند.

رییس انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان ادامه داد: با این حال واردکنندگان خودرو با وجود شکایت‌های بسیار از عملکرد آنها همواره در سایه انتقادات از خودروسازان داخلی پنهان شده‌اند و در کمپین اخیر نیز به دنبال سودجویی و سوءاستفاده از فضای شکل گرفته هستند.

وی افزود: با توجه به اینکه گران‌فروشی در برخی برندهای خودروهای وارداتی محرز و در گزارش رسمی مجلس شورای اسلامی نیز به آن اشاره شده است، اگر قرار به نخریدن خودرو با هدف جلوگیری از گران‌فروشی و کاهش قیمت‌ها باشد، ابتدا باید خرید خودروهای وارداتی و بعد داخلی تحریم شود.

جعفری با بیان اینکه اخیرا شاهد کاهش قیمت تا ۲۰ میلیون تومانی برخی خودروهای وارداتی از جمله چینی هستیم، تصریح کرد: ارائه تخفیف‌های حدودا بیست میلیون تومانی از سوی واردکنندگان خودروهای چینی و کره‌ای از یک‌سو نشان‌دهنده گران‌فروشی آنها در گذشته و سود بسیار بالا و غیرمتعارف آنها و از سوی دیگر نشان‌دهنده سوءاستفاده آنها از کمپین اخیر از راه کاهش قیمت ۲۰ میلیون تومانی محصولات با هدف جذب و حفظ مشتریان در فضای نخریدن خودروهای داخلی است.

رییس انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خاطرنشان کرد: بنابراین با توجه به این واقعیات باید مراقب سوءاستفاده واردکنندگان از کمپین نخریدن خودروهای داخلی بود هرچند که این کمپین به دلایل نامعلوم تنها ناظر بر عملکرد خودروسازان داخلی بوده و شامل شرکت‌های واردکننده خودرو با وجود تخلفات بی‌شمار آنها نشده بلکه در جهت تامین منافع آنها قرار گرفته است.

از چندی پیش کمپینی با عنوان “نخریدن خودروهای صفرکیلومتر داخلی” در برخی شبکه‌های اجتماعی راه‌اندازی شده که از مخاطبان می‌خواهد در اعتراض به بالا بودن قیمت از خرید خودروهای تولیدی دو خودروساز بزرگ کشور خودداری کنند.

اصلاح ساختار مالی خودرو سازان تا سال ۹۶ ( قیمت خودرو پایین نخواهد آمد ) ۹ شهریور ۱۳۹۴

محمدرضا نعمت زاده در نشست خبری امروز خود با رسانه‌ها به تشریح اقدامات دو ساله دولت یازدهم در حوزه صنعت، معدن و تجارت پرداخت و اظهار داشت: با تکمیل و راه اندازی ۸ هزار طرح صنعتی در کشور حدود ۱۲۰ هزارفرصت شغلی ایجاد شده است.‎

به گفته وی، در سال گذشته رشد منفی بخش تجارت نیز به مثبت ۳.۷ درصد تبدیل شد.

نعمت زاده با بیان اینکه دولت تدبیر و امید، دیپلماسی اقتصادی را در کنار دیپلماسی سیاسی مد نظر داشته است، گفت:در دیداری که با مقام معظم رهبری داشتیم ایشان بر لزوم حمایت از تولید داخل، نقش نظام بانکی و سرمایه در گردش واحدهای صنعتی تأکید داشتند که ما نیز پیگیر این موضوع خواهیم بود.

وزیر صنعت در ادامه با اشاره به مطرح شدن بحث نخریدن خودروهای داخلی با هدف کاهش قیمت خودرو، گفت: قیمت خودرو کاهش نخواهد یافت و این موضوع که گفته میشود قیمت‌ها پایین خواهد آمد نه از سوی ما اعلام شده و نه از سوی خودروسازان.

توافق هسته‌ای قیمت ارز را به ثبات رساند

وی تصریح کرد توافق هسته ای باعث شد قیمت ارز در کشور به ثبات برسد، اگر توافق نشده بود قیمت ارز افزایش می یافت ولی در حال حاضر قیمت ارز به ثبات رسیده و قرار نیست شوکی به آن وارد شود.

نعمت زاده با اشاره به سهم یک چهارمی قطعات وارداتی در قیمت خودرو، افزود: با توجه به افزایش هزینه های تولید، اگر خودروسازان قیمت تولیداتشان را ثابت نگه دارند به معنی کاهش قیمت خواهد بود.

اصلاح ساختار مالی خودروسازان و کاهش هزینه‌ها تا سال ۹۶

وی با اشاره به تدوین برنامه اصلاح ساختار مالی خودروسازان و کاهش هزینه ها تا سال ۹۶ و ارایه گزارش مربوط به آن در جلسه ای با حضور مسولان بانک مرکزی، گفت: با اجرای این برنامه، بخشی از قیمتها و هزینه تولید کاهش خواهد یافت.‎

به گفته وی، خودروسازان استراتژی ۵ ساله خود را تدوین کرده اند.‎

وزیر صنعت در ادامه در مورد ورود سرمایه گذاران خارجی به کشور گفت: به گفته آقای خزاعی رییس سازمان سرمایه گذاری خارجی، هر هفته دو شرکت خارجی برای سرمایه گذاری در ایران مراجعه می‌کنند که البته تحقق آن نیازمند لغو تحریم‌ها است.

وی همچنین با اشاره به رشد ۱۹ درصدی صادرات در سال گذشته، اظهار داشت: با توجه به افت قیمت جهانی برخی کالاها و مواد اولیه ممکن است امسال از نظر ارزش صادرات رشد بالایی نداشته باشیم ولی سعی می کنیم از نظر مقدار رشد داشته باشیم.

آزادسازی قیمت سنگ آهن به تعویق افتاد

وزیر صنعت در پاسخ به سوالی درباره قیمت گذاری سنگ آهن نیز گفت: اول سال تصمیم ما این بود که قیمت سنگ آهن بر اساس عرضه و تقاضا تعیین شود ولی به دلیل شرایط بازار بین المللی فولاد و سنگ آهن متوجه شدیم که این موضوع باعث ضرر صنایع بعدی می شود.

ادغام وزارتخانه‌ها کار درستی بود

نعمت زاده در پاسخ به سوال خبرنگار فارس در مورد انتقاد مقام معظم رهبری نسبت به ادغام وزارتخانه های صنایع و بازرگانی، گفت: انتقادی از سوی ایشان مطرح نشد بلکه به دلیل اینکه من گزارشی در مورد اقدامات وزارت صنعت ارایه کردم و موارد زیادی را شامل می شد، رهبری فرمودند که کار زیادی به وزارت صنعت محول شده، ما نفهمیدیم چرا این دو وزارتخانه با هم ادغام شدند.‎

وی ادامه داد: در دیدار با مقام معظم رهبری وقت ما کم بود ولی اگر وقتی باشد حتما توضیح خواهیم داد.

وی تأکید کرد: کوچک سازی دولت و ادغام وزارتخانه ها کار درستی است و تکلیف برنامه پنجم بوده است.

وی با بیان اینکه دولت برنامه‌ای برای جداسازی وزارتخانه‌های صنعت و بازرگانی ندارد، افزود:ادغام وزارتخانه‌ها یک الگوی جهانی است به طوری که در سابق اتحادیه جماهیر شوروی دارای ۳۰ وزارتخانه صنعتی مانند وزارت نساجی، وزارت اتومبیل، وزارت ماشین سازی و وزارت پتروشیمی بود ولی بعدا با یکدیگر ادغام شدند.

وزیر صنعت تأکید کرد: صنعت و بازرگانی از یکدیگر جدا نیستند و بحثی در مورد جداسازی این دو بخش مطرح نیست.

وی افزود:نمیتوانیم چیزی در زندگی پیدا کنیم که با آن در ارتباط هستیم ولی به وزارت صنعت ارتباطی نداشته باشد، همه چیز از سیمان و پوشاک گرفته تا میکروفن با وزارت صنعت مرتبط است.

محمد  سلیمانی : انحصار  خودرو چاقوی دو لبه و برای جلب نظر مشتری باید مرغوبیت خودروهای ایرانی افزایش یابد ۹ شهریور ۱۳۹۴

یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خواستار فکر کردن متولیان دولت بخش صنعت برای یافتن راه حل‌های اصولی خروج از وضعیت رانتی شد.

محمد سلیمانی گفت: باید از فناوری‌های نوین برای ایمن کردن و راحت کردن سواری استفاده کرد.

نماینده مردم تهران افزود: برای جلب نظر مشتری باید مرغوبیت خودروهای ایرانی افزایش یابد. با پیوند بین بخش تحقیق و توسعه خودروسازان و دانشگاهها باید ضعف بزرگ ایمن نبودن و غیر استاندارد بودن خودروها برطرف شود.

وی اختصاص ۵ درصد فروش خودروسازان جهانی به بخش تحقیق و توسعه را عادی دانست و افزود: گردش مالی در کشور ۳۰ هزار میلیارد تومان است. اگر در ایران نیز همچون برندهای خودروسازی جهانی بخشی از فروش به تحقیق و توسعه اختصاص یابد، صنعت خودروسازی کشور از این رو به آن رو می‌شود.

سلیمانی بستن قرارداد همکاری بین خودروسازان، شرکت‌های دانش بنیان، دانشگاههای کشور را بستر جهش کیفی خودروهای ایرانی دانست و افزود: ساختار مدیریت و شرکت‌های تو در توی خودروسازان به جای تامین سرمایه در گردش شرکت مادر، سرمایه خود را در نظام پولی، مالی، بورس، مسکن و ارز انتقال می‌دهند.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس پایین بودن بهره‌وری در صنعت خودرویی کشور، گفت: وزیر صنعت معدن و تجارت باید وقت بیشتری برای ارائه برنامه‌های اجرایی در حوزه‌های کمی و کیفی بگذارد. نیاز امروز صنعت خودروسازی کشور برنامه توسعه‌ای است. برنامه‌ای که با نظارت کامل دستگاههای مسئول انجام شود.

نماینده مردم تهران انحصار را چاقوی دو لبه خطرناک دانست و افزود: بازار انحصاری خودرو از یک سو موجب تولید غیر رقابتی و محصولات بی‌کیفیت شده است و از سوی دیگر اگر برداشته شود اشتغال کشور ضربه می‌خورد. اگر خودروسازان زمین بخورند بالغ بر دو میلیون شغل با مشکل روبرو می‌شود. کاهش تعرفه واردات خودرو موجب نابودشدن صنعت خودروسازی می‌شود.

وی تاکید کرد: وزیر صنعت باید با کمک مدیران مربوطه در صنعت خودرو میدان‌دار شوند و کیفیت خودروهای ایرانی را ارتقاء دهند. مصیبت فعلی صنعت خودروسازی کشور واردات قطعات بی کیفیت از چین است. طول عمر و ظاهر زیبای لوازم یدکی خودروی چینی عمر مفید خودروهای ایرانی را به شدت کاهش داده و خودروسازان را گرفتار کرده است.

نماینده مردم تهران خواستار فراخوان قطعه سازان و خودروسازان توسط وزیر صنعت معدن و تجارت برای اصلاح فرآیند تولید و تولید خودروی ایرانی باکیفیت شد.

آخرین تصاویر ایجاد شد در زمینه کمپین خودرو صفر ممنوع  بروز رسانی شده در تاریخ ۲۷/۰۵ /۱۳۹۴

کمپین خودرو صفر ممنوع 1 - کمپین خرید خودرو صفر ممنوع و واکنش انجمن خودروسازان به این کمپین کمپین خودرو صفر ممنوع 1 - کمپین خرید خودرو صفر ممنوع و واکنش انجمن خودروسازان به این کمپین

کمپین خودرو صفر ممنوع 2 - کمپین خرید خودرو صفر ممنوع و واکنش انجمن خودروسازان به این کمپین
Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2015-08-11 21:35:01Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com;ÍÿURÒÿD@½ÿªÿ(ÿÎàGH€Ï

کمپین خودرو صفر ممنوع 3 - کمپین خرید خودرو صفر ممنوع و واکنش انجمن خودروسازان به این کمپین  کمپین خودرو صفر ممنوع 5 - کمپین خرید خودرو صفر ممنوع و واکنش انجمن خودروسازان به این کمپین کمپین - کمپین خرید خودرو صفر ممنوع و واکنش انجمن خودروسازان به این کمپین

231 نظرات
  1. hamid می گوید

    آقای رئیس انجمن خودروسازان توی حرفات یه بار هم از کیفیت پایین خودروهات و حقوق مشتری نگفتی و فقط تو حرفهات صحبت از افزایش و کاهش قیمته تو رئیس فروش یا رئیس انجمن خودروسازان مدیران در کشورهای دیگر به دنبال منافع مشروع شرکت و مشتری هسان ولی شما فقط به فکر منافع نا مشروع شرکتهای خودرو مونتاژ کن اسباب بازی ساز

  2. حسین می گوید

    سید حسین مرعشی با بیان اینکه کلیه محصولات کرمان خودرو تولید داخل است و چینی نیست، اظهار داشت : در گروه خودروسازی سایپا و ایران خودرو محصولات چینی هم تولید می شود و در حال حاضر کلیه قطعات پژو ۲۰۶ چینی است اما به عنوان خودروی داخلی شناخته می شود.

  3. حسین می گوید

    دولت آمریکا در جهت حمایت از مصرف کنندگان خود شرکت فولکس را به صلابه کشانده است ولی دولت ایران باتعرفه های گمرکی ظالمانه مصرف کنندگان را در جهت منافع شرکتهای …. به ستوه آورده است !!! علت عقب افتادگی صنعت ما دقیقا همین است .تفاوت کشور پیشرفته وعقب افتاده خیلی جالب است ۱۸۰ درجه اختلاف در رفتار !!!

  4. حسین می گوید

    در اثر کمپین سهام خودروسازان سقوط کرد و بعضی ها کلی خریدند وحالا با کلک افزایش تعرفه میخواهند کلی پول به جیب بزنند ولی اثر افزایش تعرفه ماشین خارجی روی سهام خودروسازان داخلی موقت است واگر مردم همچنان به کمپین ادامه دهند همچنان سهامشان سقوط میکند واین گرگهای ….ضایع میشوند .

  5. حسین می گوید

    بازم قانونی بزارید که خوش به حال ثروتمندان شود آخه آدمه ….. با این قانون فقط ماشین آدمای پولدار گرون میشه وگردنشون کلف تر !!!! با همین تعرفه هم فقط ۲ درصد مردم توان خریدماشین خوب دارن وفقط خوش به حال اونایی میشه که قبلا خریدن و یک شبه به لطف حماقت بعضی ها الکی پولدار میشن !!!!!آخه بیسوادها این ۲درصد چه تاثیری به حال خودروی داخلی دارد !!! مشکل خودروی داخلی چیز دیگری است !!!!

  6. حسین می گوید

    چرا نمیفهمند ؟؟!!!! اول مدیران خودرساز و وزیر صنعت حالا نمایندگان مجلس !!!! چون از جنس مردم نیستند حرف مردم را نمی فهمند

  7. محمد می گوید

    در کشور های دیگه رییس جمهور ها سوار ماشین ساخت داخلشون میشن اما توی ایران هر مسولی سوار یه خودرو ساخت خارجه حالا تفاوتو حس میکنم

  8. 999 می گوید

    فرمول جدید فروش خود روی صفر= خروج از رکود
    ۱- قیمت عادلانه وافزایش کیفیت
    ۲- قیمت عادلانه فروش تقسیم بر سه
    ۳/۱ برابر با خودرو اسقاطی+۳/۱ اقساط بلند مدت بدون بهره+۳/۱ نقد+ مشتری مداری واحترام به مشتری

  9. احسان می گوید

    با سلام
    راستش چیزی که ذهن منو راجع به مسائل خودرو سازی چند وقتیه درگیر خودش کرده دو کلمس
    خودکفایی، اقتصاد مقاومتی
    – آیا واقعا صنعت خودرو سازی ما باعث خودکفایی کشوره؟
    – آیا واقعا صنعت خودرو سازی ما به اقتصاد مقاومتی کمک می کنه؟
    – این دو کلمه از فرمایشات رهبر عزیزمونه اما چقدر مردم بهش عمل کردن و چقدر مسئولین؟
    بگذریم بریم سراغ تعریف این دو کلمه تو صنعت خودرو سازی
    ۱- خودکفایی
    تا قبل از اینکه دلار بره بالا و اون ماجراها، خودرو سازا می گفتن ما خود کفا هستیم، اما به محض گرون شدن دلار قیمت ماشنای خودروسازای عزیزم رفت بالا ؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!
    بعدش امدن و گفتن که ما باید چنتا قطعه رو که تو کشور صرفه اقتصادی برای تولیدش نیست و یا نمی شه تو ایران تولیدش کرد رو از کشورای دیگه وارد کنیم. اما این قطعات رو که روی هم جمع می کردیم می شد یه چیزی تقریبا ۴۰ الی ۶۰ درصد قطعات خودرو که بیشترشم الکترونیکی بود.
    ۲- اقتصاد مقاومتی
    تو این چند وقته خودرو سازان گرامی کشور اومدن گفتن که شیر گرون شده، بنزین گرون شده، فلان گرون شده و …. ، پس طبیعتاً ماشینم باید گرون بشه. خب یه سوال به ذهن آدم می رسه که اون موقع که دلار گرون می شد چرا بنزین گرون نشد که ما واردات هم داشتیم، چرا شیر قیمتش ۳ برابر نشد و با اینکه ما بخش قابل توجهی از خوراک داممون وارداتی بود قیمت شیرمون اینقدر بالا نرفت و محصولات وکالاهای دگ هم همینطور که اونا اصن ادعای خودکفایی هم نداشتن.
    – با این تعریفات واقعاً چقدر صنعت خودروی ما به اقتصاد مقاومتی مملکتمون کمک کرده؟؟
    – چقدر باعث شده که اقتصاد ما مقاوم بشه و از رکود در بیاد ؟؟
    طی سالیان زیاد صنعت خودرو کشور ما وابسته به دولت بوده و هر وقت کم می آورده از بودجه دولت استفاده می کرده و سودم اگه داشته …. نمی دونم چی بگم!!
    آیا واقعاً صرف این همه هزینه های مالی مثل آهن، نفت، آب و خیلی چیزای دگ برای تولید این خودروهای ،نمی دونم اسمشو چی بزارم، به صرفه است؟
    آیا واقعاً بعد از تولید این خودروها و استفاده از اونا باعث صرفه جویی می شه و به اقتصاد ما که باید مقاوم هم باشه کمک کرده؟
    آیا این تولید این ماشینا صرفه اقتصادی برای مملکت ما داره؟
    آیا سودی به این مملکت جز آلودگی هوا و صرف این همه نیروی کار و قطعه و مواد خام برای تولید این ماشینا هست؟ ماشینایی که اگه باقیمت ماشینای خارجی مقایسه کنی اصن هیچی به ذهنت نمی رسه به جز اینکه بگی اصن خریدشم برای مردم و استفاده از اونا صرفه ی اقتصادی نمی کنه.
    مگه این عین اسراف نیست که از گناهان کبیره هم هست. (تولید ماشینایی که جز مصرف هزینه سود دگ ای ندارن)
    آیا واقعاً این صنعت باعث شده که کشور ما خودکفا بشه؟
    آیا خود کفایی به این معنی که ما قطعه وارد کنیم، بعد اونارو سر هم کنیم و بعد بگیم که خود کفا هستیم ؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!
    واقعا معنی بهتر خود کفایی این نیست که ما دگ مواد خام درجه یک کشورمونو خودمون وارد چرخه تولید کنیم و به محصول درجه یک یا دو یا سه تبدیل کنیم و صادرات کنیم و نخوایم که مواد خام با این مرقوبیت عالی رو که هر جای دنیا بری از کیفیتش می گن مفت به کشورهای دیگه بدیم و در قبالش جنس درجه چندم وارد کنیم؟؟؟!!!
    آیا واقعاً صرفه به اینه که ما خودمون تولید خودرو کنیم یا اینکه خودرو وارد کنیم و هزینه هایی که صرف تولید خودرو میشه رو صرف تبدیل مواد خام به محصول کنیم.
    مسئولین عزیز هر کار و هر حرفی که می زنید مشکلی نیست ولی مردم ما رو ساده تصور نکنید، که مردم ما همیشه فکرشون و درکشون جلوتر از شما مسئولین پش می رفت و شما باید واقعاً به جای اینکه بهشون بگین خیانت کار و … نوکرشون باشین و به این نوکری افتخار کنین نه اینکه به مردم و شعورشون بی احترامی کنین که این مردم بهتر از شما به فرمایشات رهبرشون گوش میدن و دلسوزتر از شما به مملکتشونن.
    مطمئن باشید که این مردم به خاطر مملکتشونه که دارن این کارو می کنن.
    جمله آخرم
    مسئولین عزیز خواهشاً قبل از اینکه خیلی دیر بشه دست از لجبازی بردارین و برا یک بار هم که شده به حرف مردم و نظر مردم احترام بگذارید.
    با احترام فراوان برای مردم عزیز کشورم ایران
    قطره کوچکی در دریای کشورم ایران

  10. حسین می گوید

    خودروهای مونتاژی در ایران بسیار قدیمی و با قطعات قلابی چینی هستند !!! وخودروهای وارداتی چینی از بنجل ترین خودروهای جهان !!! اگر ایران روزی مثل بقیه دنیا شود کسی به این لگن های خنده دار نگاه هم نمی کند !!!!!!!!

  11. محمد رضا می گوید

    خوب اگه اینطوره که شما می فرمایید پس چرا به التماس افتادید و هر روز خودتان را بیشتر میبازید . خیر آقایون اگه خیانتی هم در کار باشه اون خیانت از طرف شماست نه مردم اینقدرخوردروی صفر نمی خریم تا شما مجبور به کاهش قیمت اتومبیل های تولیدی خودتان اونهم نه به نصف قیمت بلکه به یک سوم قیمت فعلی که قیمت واقعی تولیدات شماست بشید و برای فروش تولیداتان برنامه یکی بخر دوتا ببر را اجرا کنید انشاء الله .نمیخریم .نمیخریم. نمیخریم . حرف ائل و آخر ما همین هست که میبینیدو میشنوید .چون مردم دیگه هوشیار شده اند آقایان کلاهبردار.

  12. علی می گوید

    افرین به مردم فهیم انشالله مردانگی کنیم تا اخرش بایستیم وحساب لگن سازان را کف دستشان بگذاریم وبعدش هم نوبت همراه اول و… که سیمکارت خریداری شده ومال مردم رو نفروشند وپیامک اجباری برای مردم بفرستند وپول بگیرند یاعلی

  13. حسین می گوید

    اصلا کمپین ومنافع ملی به کنار منافع شخصی میگوید خرید خودرویی که طرحش قدیمی است وقطعاتش قلابی چینی غیرعاقلانه است !!! اونم خودرویی که اصلش رو با قطعات فرانسوی ۳سال قبل به نصف این قیمت میخریدید !!! حالا هرکس خود داند …

  14. رضا مشایخی می گوید

    خودروMT mvm 550 به شماره شاسی NATGCARK5F1000926 که در تاریخ ۸/۴/۹۴ تحویل مالک گردیده است در همان روزهای نخستین مشخص شد که به جهت کیفیت پایین قطعات و مونتاژ ضعیف آن ایراداتی دارد که این ایراد ها به شرح ذیل می باشد:
    الف: ایرادات ناشی از مونتاژ ضعیف :
    ۱- برخورد اتصالات شیلنگ ها با بدنه خودرو:
    برخورد اتصال لوله (HOSE FITTING ) مربوط به گاز کولر با شاسی سمت راست خودرو که منجر به تولید صدای ناهنجاری در سمت راست خودرو می گردید که نمایندگی ها پیشنهاد باز و بست داشبورد را جهت پیدا کردن منشاء صدا می دادند ولی مالک خودرو پس از جستجوی فراوان عیب را در داخل موتور پیدا کرده و با نصب چند عدد لاستیک ضربه گیر مشکل را حل نمود. (تصویر شماره ۱)
    ۲- لق بودن چرخ دنده ها در داخل دیفرانسیل:
    صدای لق بودن قطعه ای در زیر خودرو به گوش می رسد که به جهت مشکل ذکر شده در بالا صدای این دو مورد به سختی قابل تمیز دادن بود تا اینکه با حذف صدای مورد ۱ مشخص شد صدا از دیفرانسیل و داخل گیربکس است و لقی چرخ دنده ها ی آن تا حدی است که با وجود گرفتن کلاچ و قطع اتصال موتور با جعبه دنده و افزایش دور موتور تا ۲۰۰۰ rpm صدا به وضوح به گوش می رسد که با گرفتن دو محور پلوس ها در دست صدا کاهش می یابد که این حاکی از معیوب بودن دیفرانسیل می باشد.
    ۳- عمل نکردن دزدگیر و POWER WINDOWS :
    پس از تحویل خودرو ریموت درب ها به درستی عمل نمی نمود به طوری که دزدگیر غیر فعال بوده و صفحه آبی جلوی خودرو ساعت ها روشن می ماند و power windows عمل نمی کرد که با مراجعه به چند نمایندگی اعلام گردید این خودرو فاقد POWER WINDOWS می باشد با این حال وقبل از باز و بست بی مورد بعضی سیستم ها مشخص گردید کاپوت جلوی خودرو کج نصب شده و شاسی زیر درب را رد می نماید که با گذاشتن لاستیک زیر درب مشکل حل گردید.(تصویر شماره ۲)
    ۴-شل بودن مهره سر باتری :
    چراغ چک خودرو چندین بار خاموش و روشن گردید که خوشبختانه به مدد یک کارشناس برق مشخص گردید مهره سرباتری خودرویی که شدیدا حساس به نوسانات برق می باشد کاملا شل بوده و با دست سر باتری بر داشته می شود که رفع عیب گردید.
    ب: ایرادات ناشی از کیفیت پایین قطعات :
    ۱-تشکیل منافذ ریز در گردگیر پلوس :
    در کیلومتر ۳۰۰۰ مالک خودرو متوجه پاشش گیریس از منافذ ریز تشکیل شده بر روی گردگیر پلوس گردید درصورتی که نباید گردگیرپلوس حتی به فرض نامرغوب بودن جنس در چنین کیلومتری و مدت زمان کوتاهی که از مصرف آن می گذرد با چنین ایرادی مواجه شود .متاسفانه در کمتر از یک هفته بعد از اتفاق ذکر شده گردگیر پلوس سمت دیگر خودرو دچار عارضه مشابه گردید.(تصویر شماره ۳)
    ۲-نامرغوب بودن قطعات لاستیکی زیر و بند خودرو:
    نامرغوب بودن قطعات لاستیکی زیر و بند خودرو منجربه تولید صدا از زیر و بند و همچنین کمک فنر سمت راننده می شود.

    با توجه به باقی بودن ایرادات اساسی از جمله مشکل در دیفرانسیل خودرو که عدم رفع آن و یا حتی تعمیر آن می تواند مشکلات عدیده ای برای گیربکس بوجود آورد و رفع عیب آن فقط با تعویض گیربکس امکان پذیر است همچنین کیفیت پایین قطعات و اینکه ایرادات مذکور پس از دو ماه در یک خودرو صفر کیلومتر ایجاد شده خودرو مذکور از کیفیت مطلوب – با لاخص با توجه به قیمت آن- برخوردار نمی باشد.
    اینجانب به تعمیرگاه مرکزی مدیران خودرو نیز مراجعه نمودم و با مشورت با صاحبان خودرو مشابه خود متوجه شدم حداقل مشکل دیفرانسیل آن حالت عمومی دارد و پس از تعمیر نیز بهبود نمی یابد که از لحاظ منطق نیز می توان گفت مجموعه گیربکسی که در کارخانه و بی شک تحت اصول خاصی اسمبل شده و این مشکلات را دارد … تعمیر آن نیز حتمی بی ایراد و راضی کننده نخواهد بود….
    درخواست می کنم به شیفت A که در تاریخ ۹۴/۲/۱۶ ساعت ۱۲ و بیست دقیقه کنترل کیفیت نهایی این خودرو را انجام داده و باعث ضربه مالی حداقل بیست میلیون تومانی به من و خانواده من شده اند اعلام کنید از هیچ تلاشی برای ضربه به این گروه خودرو سازی دریغ نمی کنم تا حداقل از لحاظ وجدان پیش خود راضی شوم

  15. حسین می گوید

    خودروهای صفر فعلی با بدترین قطعات داخلی درجه ۲ و ۳ وقطعات بسیار افتضاح چینی ساخته شده وانبار شده و احتمالا تا اواسط سال ۹۵ هم بفروش نمیرسد حتی اگرخودرو سازان اینبار به قولشان برخلاف همیشه عمل کنند فعلا کیفیت بسیاررخراب است … بنا بر این اگربا کسی دشمنی دارید توصیه به خرید کنید !!!وگرنه شرمنده میشوید واگرخود بخرید دشمنی در حق خود کرده اید .

  16. ناهید می گوید

    شرکتهای خودروساز داخلی سایپا و ایران خودروی جنایتکار ، آدمخوار ، زامبی باید خون بهای کشته های مردم ایران را بدهند و قصاص شوند. باید خوار و ذلیل شوند. هر کس از این زامبیا حمایت کنه ضد انقلابه.
    دزدا ،جنایتکارها ، زامبی ها .

  17. حسین می گوید

    اصلا نه کمپین نه همراهی با مردم کلا خرید خودروی داخلی با کیفیت فعلی دور از عقل است واقعا خیلی خراب شده اند !!! زباله رو اگه مفتم بدن زبالست .

  18. حسین می گوید

    هم خودروهای چینی وهم خودروهای داخلی قدیمی وبی کیفیت هر دو توهین به ملت ایران هستند ….

    1. کمپین خرید خودرو می گوید

      در روزگاری نه چندان دور در کشور عزیزمان ایران گوشی موبایل صاایران نیز تولید میشد ولی به علت بی کیفیت بودن و همگام نبودن با تکنولوژی روز به زباله دان تاریخ پیوست 

      روزگاری نه چندان دور تلویزیون پارس گراندیک نیز تولید می شد اما به علت به روز نبودن به زباله دان تاریخ نیز پیوست 

      امروز با افتخار گوشی اپل در دست می گیریم و در خانه هایمان تلویزیون اولترا اچ دی سونی تماشا می کنیم 

      سرنوشت خودرو نیز همین است یا باید با کیفیت جهانی و به قیمت جهانی عرضه شود یا به زباله دان تاریخ بپیوندد 

      در هیچ قاموسی در دنیا نوشته نشده است که یک ملت و یک جمعیت ۸۰ میلیونی فدای اشتغال ۱۰۰ هزار نفر شود 

      در هیچ کجای دنیا یک ملت به اسم حمایت از تولید داخل ذبح نمی شود 

      در هیچ کجای دنیا تاریکخانه یک گروهک مافیایی منافع ملی تعریف نمی شود

  19. اردشیر می گوید

    قیمت خودرو کیا پیکانتو در اروپا بدون گمرک ۸۰۰۰ دلاره
    ۸۰۰۰*۳.۲۰۰ = ۲۵۶۰۰۰۰۰

  20. اردشیر می گوید

    “کیا پیکانتو” بخرید ۳۲ تومن

    دیوونس مگه کسی پژو ۴۰۵ بخره

  21. حسین می گوید

    مرزها رو با تعرفه های وحشتناک بسته اید ولگن های صفر از اول قراضه را که تکنولوژی ۳۰ سال قبل وکیفیت شرم آوری دارند بزور به این ملت میفروشید واسم این ظلم تاریخی را گذاشته اید تولید ملی !!!!!!!!!!!!!!!

  22. حسین می گوید

    تولید هر محصول صنعتی بخصوص خودرو که با جان ملت سروکار دارد با تکنولوژی ۳۰ سال قبل دور از عقل واتلاف منابع ومواد اولیه و خیانت است به مصرف کننده اونم مصرف کننده فلک زده ای که مجبور شده ودر انحصار گیرافتاده است .

  23. د می گوید

    اینا خجالت نمیکشن که ماشینای چینی رو توی تلویزیون به اسم تولید ملی تبلیغ میکنن؟!!!!!!!!!
    مردم نخرید

  24. حسین می گوید

    اگر الان ماشین بخرید یک لگن با قطعات چینی و داخلی قلابی خریده اید اگر آخر سال ۹۵ به بعد بخرید شاید دوباره لگنهاشون رو با قطعات فرانسوی وداخلی اصل تولید کنن !!! اگه لگن میخواهید لا اقل صبر کنید یک سال از توافق بگذرد لگن اصل بخرید لا اقل .

  25. علی می گوید

    آنالیز قیمت ال ۹۰
    اتاق کاملا رنگ شده: ۸/۵۰۰ میلیون
    موتور:۲/۵۰۰ میلیون
    تزیینات: ۲ میلیون
    اجرت نصب: ۱/۵۰۰ میلیون
    چنانچه شما شخصا بخواهید یک ال ۹۰ مونتاژ کنید با توجه به خرید شما از بازار آزاد و سود واسطه ها و همچنینن تولید ۱ عدد، نه انبوه که همه این موارد موجب بالا رفتن قیمت خواهد شد قیمت تمام شده برای شما ۱۴/۵۰۰ میلیون تومان خواهد شد. قطعا در تولید انبوه و خرید عمده قیمت بسیار پایین تر خواهد بود.
    قیمت جهانی ال ۹۰ : ۵۰۰۰ دلار برابر با ۱۷ میلیون تومان
    قیمت ال ۹۰ صفر
    سال ۹۰ : ۱۵/۲۵۰میلیون
    سال ۹۱ :۱۸/۷۰۰میلیون
    سال ۹۴ قبل از کمپینگ: ۴۵ میلیون
    سال۹۴ بعد از کمپینگ: ۳۷/۵ میلیون

  26. اشکان می گوید

    شک نکنید که اسراییل جنایتکار و آمریکای جهان خوار پشت این مساله هست. این کار حرام است و کسانی که حامی این کمپین مجعول هستند باید به اشد مجازات برسند تا دیگر به فکر محاربه با اقتصاد نظام مقدس اسلامی نیفتند.

  27. حسین می گوید

    تولیدشان ملی نیست ……چون طرحهاشان خارجی بسیار قدیمی است و قطعاتشان چینی بسیار افتضاح !!!!!
    افتخار نیستند …..چون ملت از لگن های آنها سر افکنده وشرمنده در مقابل بقیه دنیا !!!!!!
    اشتغال زایی نیستند چون استخدامشان فرمایشی حقوق مدیرانشان میلیاردی اونم مدیران بی لیاقت !!!!!!
    ولی هر چقدر بگید شبیه انگل هستند که به جان ملت چسبیده و ول کن نیستند !!!!

  28. حسین می گوید

    خودروسازها در ایران نه تولید ملی هستند نه افتخار ملی نه اشتغال زایی و نه ….. فقط انگل هایی هستند که در یک بازار انحصاری اجباری به جان ملت ایران چسبیده وخون مردم را میمکند ولاغیر .

  29. حسین می گوید

    آقای saeed از همین ماشین داخلی لکنته هم علاوه بر انواع مالیات مستقیم وغیر ومستقیم وهزینه های مختلف همون اول وبدون هیچ دلیلی کلی مالیات ارزش افزوده میگیرن وکلی درآمد دارن تازه اگر رانت ورانت بازی و حقوقهای آنچنانی و استخدام های سفارشی افراد مازاد در خودروسازی ها رو در نظر نگیریم کجای کاری تا حالا کجا زندگی میکردی

  30. یک ایران می گوید

    اقایه وزیر دوست دار انقلاب میشه خودتون بگید ماشینتون چیه!!! اهای اقایون سردمدار خودرو سازی شما ها ماشینتون چیه؟؟ شرط میبندم شما هایی که دم از اقتصاد مقاومتی میزنید سواره ماشین هایه خارجی لوکس و گران قیمتی میشید که حتی بدون گمرگ وارد ایران کردید.بعد توقع دارید مردم ماشین هایی که بدنشون از قوطی حلبی ساخته شده را به قیمت چند سال کار و تلاش سخت بخرن تا ارابه مرگشون بشه تا اون وقت بچه شما ها بره تو سواحل فلان کشور عشق و حال کنه !!!حالا بگید کی ضد انقلابه

  31. saeed می گوید

    من از روحانیون گله دارم
    قبل انقلاب وقتی چیزی گرون می شد روحانیون فتوا میدادن و حرام اعلام می کردن یا مردم را جایز نمیدونستن برای خریدو فروش ،یادر زمان ناصر الدین شاه میرزای شیرازی فتوای حرام بودن خریدو فروش و استعمال توتون و تنباکورو داد.یا وقتی از سوی دولت به مردم بی احترامی یا ظلم میشد اعتراض می کردند،آیا انقلاب اسلامی به خاطر همین ظلم حکومت ها به ملت نبود؟الان که یک دولت اسلامی در ایران حاکم است و پایه و اساس آن خدمت به مردم است و ….،چرا روحانیون که خیلی از آنها در راس مملکت هستندبا موضوعات فراوان این چنینی که یک خیانت به مردم است مقابله نمی کنند؟چرا در مقابل بی احترامی بعضی از مسئولین به مردم فرمالیته برخورد می کنند یا اصلا نا دیده می گیرند و اکثراً سکوت می کنند؟؟؟؟آیا ما در قانون اساسی چیزی به اسم استیضاح مسئولین هم داریم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

  32. حسین می گوید

    درمورد پراید عمق فاجعه بسیار بیشتر وقدمت تکنولوژی بسیار بیشتر از ۳۰ سال است !!! پراید در اصل فورد فستیوا است با تکنولوژی ۴۵ سال قبل که در آمریکا برای قشر کم درآمد قرن بیستم آمریکا طراحی شد ولی به علت ایمنی بسیار پایین ؟!! در ده ها سال قبل در آمریکا استقبال نشد وخط تولید آن حدود ۴۰ سال قبل انداخته شد به کره ای ها که با تغییر اندک چندسالی در کره تولید شد و حدود ۲۵ سال قبل در کره کلا قدیمی ومنسوخ شد وبه ایران انداخته شد !!! ولی هنور این لگن که ۵۰ سال در دنیا جایی باز نکرد در ایران تولید میشود !!!! فقط کافیست در اینترنت سابقه طولانی وعکسهای فورد فستیوا را سرچ کنید تا ببینید چه به سر ملت ایران آمده است !!!!!!!

    1. ابوالفضل نوری می گوید

      خودرو باید ۳۰ درصد ارزان شود
      https://arvandplak.ir/28139/

      1. ابوالفضل نوری می گوید

        قول مدیرعامل ایران‌ خودرو به مردم
        https://arvandplak.ir/28102/

        1. ابوالفضل نوری می گوید

          پیام کمپین علیه خودروسازان
          https://arvandplak.ir/28096/

          1. ابوالفضل نوری می گوید

            گام بعدی وزارت صنعت پس از عبور از کمپین
            https://arvandplak.ir/28092/

          2. ابوالفضل نوری می گوید

            باید کیفیت خودروهای داخلی افزایش پیدا کند
            https://arvandplak.ir/27808/

          3. ابوالفضل نوری می گوید

            ماشین توهین به مردم را متوقف کنید/ آقای مشاور وزیر صنعت! چه کسی “انگل” است؟
            https://arvandplak.ir/28189/

  33. حسین می گوید

    بعضی استدلال های خودروسازان و طرفدارانشان توهین به شعور عمومی است !!!!! قیمت پراید را بر اساس سکه در سالهای گذشته مقایسه میکنند !!! اولا عمر تکنولوژی خودرو محدود است وبعد از ۳۰ سال تولید مفتش گران است وتماما سود است برای تولید کننده وضرر است برای مصرف کننده ولی در مورد طلا اصلا چنین چیزی نیست ودر طول زمان طلا قدیمی و منسوخ ومضرر برای خریدار نمیشود !!!! طلا همیشه طلاست !!! ولی ماشین بعد از۳۰ سال تولید گاری است !!!!!!!!!!!!

  34. مریم می گوید

    ملت به شما احتیاجی ندارن.
    سالهای سال مردم ماشین صفر نخرن اتفاقی نمی افته، ماشین کارکرده همدیگرو میخریم.
    این شماها هستین که به ملت نیاز دارن!!!یه خورده آداب سخن گفتن با مردمو یاد بگیرن.
    هوووی لگن سازا با پررویی با مردم حرف نزنین درتونو گل میگیریم.
    اوایل میخواستیم خودرو ارزان بشه الان میخواییم کارخونه هاتونو با خاک یکسان کنیم.

  35. ALI می گوید

    با عدم خرید خودروی داخلی, مونتاژی و وارداتی حداقل تا آخر سال هم کیفیت بهبود می یابد و هم قیمت کاهش می یابد.
    کیفیت به سرعت قابل افزایش است. چرا؟ چون:
    ۱- کاهش کیفیت به دلیل نصب قطعات چینی بوده که با جایگزین کردن قطعات ژاپنی و اروپایی به سرعت جبران می شود.۲- بخشی از بی کیفیتی هم ناشی از بی دقتی و عدم نظارت در کارگاه های ساخت بوده که مثلا خال جوش ها را کم یا حذف کرده بودند که به سرعت بهبود می یابد.
    پس این ادعای نادرستی است که کیفیت در کوتاه مدت قابل بهبود نیست.

    قیمت هم در کوتاه مدت و به سرعت قابل کاهش است. چرا؟
    ۱- در چند سال گذشته جمع پاداش هیات مدیره و مدیران میانی خودرو سازی ها از رقم چند هزار میلیارد تومان گذشته است. در واقع در پس سیاست های حمایت از صنعت خودرو, از یک گروه مدیران رانت خوار حمایت شده است که به مردم توهین هم می کنند.
    ۲- این کارخانجات بر اساس توصیه و رفیق بازی و از جیب مردم اسپانسر برخی تیم های ورزشی شده اند که هیچ مزیتی برای آنها نداشته و این نیز صدها میلیارد تومان به هزینه های خودرو سازها اضافه کرده است.
    ۳- علاوه بر آن خودرو سازان با تاسیس دفاتر و سایت های خارج از کشور سالانه صدها میلیارد تومان زیان ایجاد نموده اند.
    مسدود کردن همین سه منبع اتلاف منابع مالی می تواند باعث کاهش چشمگیر هزینه های مالی خودرو سازان شود و قیمت نهایی مصرف کننده را به نیم و حتی ثلث برساند.

    همه اینها خواهد شد اگر نخریم و تحریم این صنعت رانتی تداوم یابد.

    لطفا نخرید و نخرید.

  36. ایمان می گوید

    ماشینی مثل پژو ۴۰۵اخرین مدلش به سال ۱۹۸۰ هست ببینید مردم ما به چه خفت و ذلتی افتادن که باید التماس کنن کمپین تشکیل بدن که خودرویی که حدود ۴۰ سال پیش تولیدش متوقف شده رو با پول ۱۰ برابر قیمت تولید واقعیش رو نخرن اونوقت مسولان میان به مردم میگن که با این کاراتون فکر کم شدن قیمت ها رو نکنید ، ببینید چقدر کوچیک شدیم، متاسفم

  37. رضا می گوید

    ﺩﻭﺳﺘﺎﻥ ﺧﻮﺍﻫﺶ ﻣﯿﮑﻨﻢ ﺍﯾﻦ ﻣﻄﻠﺐ ﺭﺍ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺑﻔﺮﻣﺎﯾﯿﺪ !!!

    ﺩﺭﺍﻣﺪ ﺳﺮﺍﻧﻪ ﻫﺮﺍﯾﺮﺍﻧﯽ ﺳﺎﻻﻧﻪ ۴۵۲۰ ﺩﻻﺭ ‏( ﻣﻨﺒﻊ ﺳﺎﯾﺖ ﺍﻟﻒ ‏)

    ﻭﺩﺭﺍﻣﺪﺳﺮﺍﻧﻪ ﻫﺮﺍﻣﺎﺭﺍﺗﯽ ﺑﺎﻟﻎ ﺑﺮ ۴۲۰۰۰ ﺩﻻﺭ ﺩﺭﺳﺎﻝ ﺍﺳﺖ !!!!

    ﯾﻌﻨﯽ ۹.۲ ﺑﺮﺍﺑﺮﻫﺮ ﺍﯾﺮﺍﻧﯽ !!!

    ﻭﺟﺎﻟﺐ ﺍﯾﻨﺠﺎﺳﺖ ﮐﻪ ﯾﮏ ﺍﻣﺎﺭﺍﺗﯽ ﻣﺜﻼ ﺑﺮﺍﯼ ﺧﺮﯾﺪ ﯾﮏ ﺗﻮﯾﻮﺗﺎ ﮐﺮﻭﻻ ﺣﺪﻭﺩ ۱۶۰۰۰ ﺩﻻﺭ
    ﯾﻌﻨﯽ ﺣﺪﻭﺩ ۵۲ ﻣﯿﻠﯿﻮﻥ ﻣﯿﭙﺮﺩﺍﺯﺩ

    ﻭﻫﺮﺍﯾﺮﺍﻧﯽ ﺑﺎﻻﺗﺮﺍﺯ ۱۵۰ ﻣﯿﻠﯿﻮﻥ !!
    ﯾﻌﻨﯽ ﺩﻭﻟﺖ ﺑﯿﺶ از ﺳﻪ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﮐﻤﭙﺎﻧﯽ ﺗﻮﯾﻮﺗﺎ ﺍﺯﻣﺎ ﺍﺩﻣﻬﺎﯼ ﻓﻘﯿﺮ ﮐﻪ ﺭﺩﻩ ۹۶ ﺍﺯﻧﻈﺮ ﺩﺭﺍﻣﺪ ﺳﺮﺍﻧﻪ ﺭﺍ ﺩﺍﺭﯾﻢ ﻣﻄﺎﻟﺒﻪ ﻣﯿﮑﻨﺪ
    ﮐﻪ ﺑﺘﻮﺍﻧﯿﻢ ﻣﺜﻼ ﺳﻮﺍﺭﺗﻮﯾﻮﺗﺎ ﮐﺮﻭﻻ ﺷﻮﯾﻢ !!!
    ﺧﻮﺏ ﻋﻠﺖ ﺑﺎﻻ ﺑﻮﺩﻥ ﺗﻌﺮﻓﻪ ﻣﺎﺷﯿﻨﻬﺎﯼ ﺧﺎﺭﺟﯽ ﻫﻢ ﺧﯿﻠﯽ ﺟﺎﻟﺐ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﺪﺍﻧﯿﻢ
    ﺑﺮﺍﯼ ﺣﻤﺎﯾﺖ ﺍﺯﺻﻨﺎﯾﻊ ﺩﺍﺧﻠﯽ ﺍﻋﻼﻡ ﺷﺪﻩ !!

    ﯾﻌﻨﯽ ﯾﮏ ﺗﻮﯾﻮﺗﺎﯼ ۵۰ ﻣﯿﻠﯿﻮﻧﯽ ﺭﺍ ﺑﻤﺎ ﻣﯿﺪﻫﺪ ۱۵۰ ﻣﯿﻠﯿﻮﻥ
    ﮐﻪ ﺳﺎﯾﭙﺎ ﺑﺘﻮﺍﻧﺪ ﭘﺮﺍﯾﺪ ۶ ﻣﯿﻠﯿﻮﻧﯽ ﺭﺍ ﺑﺪﻫﺪ ۲۱ ﻣﯿﻠﯿﻮﻥ !!
    ﯾﻌﻨﯽ ﺍﺯ ﻫﺮ ﺩﻭﺳﺮ ﻣﺎ ﻣﻠﺖ ﺑﺪﺑﺨﺖ ﺭﺍ ﻣﻮﺭﺩ ﺣﻤﺎﯾﺖ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩﻩ ﺍﻧﺪ !!

    ﯾﮑﯽ ﺍﺯﻣﺪﯾﺮﺍﻥ ﺍﯾﺮﺍﻧﺨﻮﺩﺭﻭ ﻫﻢ ﺟﺪﯾﺪﺍ ﺍﻋﻼﻡ ﻓﺮﻣﻮﺩﻧﺪ
    ﻗﯿﻤﺖ ﻫﻤﯿﻨﯽ ﮐﻪ ﻫﺴﺖ
    ﺗﺎﺯﻩ ﺑﺎﻻﺗﺮ ﻫﻢ ﻣﯿﺮﻭﺩ ﻭﺭﺳﻤﺎ ﺑﻪ ﻣﺮﺩﻡ ﮔﻔﺘﻪ ﺷﻤﺎ ﺑﺎﻻﺧﺮﻩ ﻣﺠﺒﻮﺭﯾﺪ ﻫﻤﯿﻦ ﺁﺷﻐﺎﻫﺎﯼ ﻣﺎﺭﺍ ﺑﺨﺮﯾﺪ
    ﭼﻮﻥ ﻣﺎ ﻫﻤﻪ ﺭﺍﻫﻬﺎ ﺭﺍ ﺑﺮﺭﻭﯼ ﺷﻤﺎ ﺑﺴﺘﻪ ﺍﯾﻢ !!!
    ﺍﺻﻼ ﭼﻪ ﻣﻌﻨﯽ ﻣﯿﺪﻫﺪ
    ﻣﺎ ﻣﺮﺩﻡ ﮔﺪﺍﮔﺸﻨﻪ ﺳﻮﺍﺭﺑﻨﺰ ﻭﺗﻮﯾﻮﺗﺎ ﺷﻮﯾﻢ ؟؟

    ﻣﺎﺑﺎﯾﺪ ﻫﻤﻪ ﭼﯿﺰﻣﺎﻥ ﺑﻪ ﻫﻢ ﺑﯿﺎﯾﺪ !!

    ﺑﺎﯾﺪ ﻫﻤﺎﻥ ﭘﺮﺍﯾﺪ ﺳﺎﯾﭙﺎ ﺭﺍﺳﻮﺍﺭﺷﻮﯾﻢ
    ﻭﺧﯿﻠﯽ ﺯﻭﺩ ﺍﺯﺷﺮ ﺍﯾﻦ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﻟﻌﻨﺘﯽ ﺭﺍﺣﺖ ﺑﺸﻮﯾﻢ
    ﺣﺮﻑ ﺍﻗﺎﯾﺎﻥ ﺑﺎ ﻣﺎ ﺍﯾﻦ ﺍﺳﺖ .

    ﻭﻟﯽ ﻣﻦ ﺑﻌﻨﻮﺍﻥ ﯾﮏ ﺍﯾﺮﺍﻧﯽ ﺑﺎﻏﯿﺮﺕ ﺧﺪﻣﺖ ﺍﯾﻦ ﻣﺪﯾﺮﻣﺤﺘﺮﻡ ﻋﺮﺽ ﻣﯿﮑﻨﻢ
    ﻣﻠﺖ ﺍﺯﻧﺨﺮﯾﺪﻥ ﺁﻫﻦ ﻗﺮﺍﺿﻪ ﻫﺎﯼ ﺷﻤﺎ ﻫﯿﭻ ﺿﺮﺭﯼ ﻧﻤﯿﮑﻨﺪ
    ﺍﯾﻦ ﺷﻤﺎ ﻫﺴﺘﯿﺪ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻣﻠﺖ ﻧﯿﺎﺯﻣﻨﺪﯾﺪ
    ﻭﻣﻠﺖ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺑﺎ ﺑﯽ ﺍﻋﺘﻨﺎﯾﯽ ﻭﻋﺪﻡ ﺧﺮﯾﺪ ﻣﺤﺼﻮﻻﺕ ،ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺗﻤﮑﯿﻦ ﺩﺭﺑﺮﺍﺑﺮ ﺍﺭﺍﺩﻩ ﻣﺮﺩﻡ ﻭﺍﺩﺍﺭﻣﯿﺴﺎﺯﺩ

  38. farhad می گوید

    با سلام و احترام ، فکر کنم برا بعضی آقایون خودروساز و مسولین محترم سوء تعبیر شده باشه لازم به ذکره که مردم نه خودرو بی کیفیت تولید داخل رو خریداری می کنن و نه خودروهای وارداتی رو که عمدتاً تا سه برابر قیمت جهانی به مردم عرضه می کنند و لازمه به این نکته هم توجه داشته باشند که نرخ تعرفه های گمرکی که بسیار ناعادلانه وضع شده اونم به دلیل واهی حمایت از صنعت خودروسازی داخلی که تا ۲۰۰ درصد قیمت fobخودروهای وارداتی وضع شده است و ضمناً معضلی به اسم واسطه گری و دلال بازی که متاسفانه این بی عدالتی رو تشدید می کنه به عنوان نمونه عارضم که قیمت مصرف کننده یکدستگاه اتومبیل تویوتا کمری مدل ۲۰۱۶ میلادی ۲۳هزار دلار می باشد که با ارز ۳۰۰۰ تومانی قیمتی معادل ۶۹ میلیون تومان تموم می شه حال خودتان قضاوت بفرمائید که مصرف کننده ایرانی می بایستی از بابت خرید این خودرو از داخل کشور چیزی بالغ بر ۲۰۰ میلیون تومان پرداخت نماید! پس علاوه بر اصلاح ساختار تولید داخلی در جهت بالابردن کیفیت محصولات تولیدی و رقابتی نمودن قیمت ها با قیمت های واقعی خودروها با قیمت های جهانی بازار رو با پائین آوردن تعرفه های بالا به نرخ واقعی یعنی چیزی بالغ بر ۲۵ تا ۳۰ درصد و قطع دستان واسطه گری از چرخه ارتباط بازار و مصرف کننده تولید کنندگان محترم رو مجاب به رعایت اصل مهم مشتری مداری نمائیم و هم ملزم به رقابتی نمودن محصولاتشان چه به لحاظ کیفیت و چه به لحاظ قیمت مصرف کننده نمائیم چرا که وضعیت حاکم بر صنعت خودرو نهایتاً دیر یا زود با این واقعیت روبرو خواهد شد که یا باید رقابت نمایند یا از گردونه رقابت خارج شوند

  39. مانا بختیار می گوید

    جدا از فرقه مذهب قوم …به احترام انسانیت به احترام مردم بی گناه کشورمون که انقدر فقر و بدبختی رو تحمل میکنن که یه مشت مختلس دزد بزنن بالا …خودرو نخرید برا زندگی خودتون ارزش قایل بشین …بذارین این کار استارتی برا تحریم های بعدی باشه …ایزد با شماست…در پناه حق

  40. علی می گوید

    بنی آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند آقایون مسعولین هر آن چیزی را که برای خود میپسندید برای دیگران هم بپسندید آخه مگه خون شما از مردم عادی رنگینتره بد نیست یه خرده بفکر مردم عادی باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.